27 / 04 / 2024

2b arazileri satışları vade süresi

2b arazileri satışları vade süresi

2-B arazilerinin satışında vade süresi ve rayiç bedel oranını yeniden düzenleyen kanun teklifi TBMM Tarım Komisyonu'nda kabul edildi...

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

Türkiye’nin dört bir tarafında çıkan yangınları fırsata çevirmek isteyenler yangınların külleri soğumadan yanan arazileri satışa çıkardı.

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Sakarya'da yabancılara yapılan arazi satışları TBMM'de!

Sakarya ilinde yabancılara yapılan arazi satışlarına ve üzerinde ipotek bulunan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

2B arazileri için 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybedenler için tanıtan süre uzatıldı. 

2B arazileri için süre yeniden uzatıldı!

2B arazileri için satın alma başvurusunda bulunmayanlarla başvuru yapıp peşinat bedelini veya ikiden fazla taksitini ödemediği için haklarını kaybeden kişiler için tanınan süre yeniden uzatıldı

Kayseri'de tarım arazileri satışa çıktı!

Kayseri Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri satışa çıkarıldı. Arsa satışları için müracaatlar Defterdarlık veya ilçelerde Mal Müdürlüklerine yapılabilecek. 

2/B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı!

Hazine taşınmazları, kurumlararası entegrasyonla yakın takibe alındı. 2B arazileri için sadece 2016 Ocak’ta 771 bin kişi satın alma başvurusu yaparken, bugüne kadar toplam 4 milyar lira değerinde tahsis yapıldı.

2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerinin satışı sadece hak saiplerine yapılabiliyor. İşte, 2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

2b arazileri satışları vade süresi Haberi

2b arazileri satışları vade süresi

     Tarımda kullanılan 2-B arazilerinin satışında vade süresi ve rayiç bedel oranını yeniden düzenleyen kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı komisyonda, 2-B arazilerinin satışına ilişkin AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve arkadaşlarının imzasını taşıyan kanun teklifi ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin aynı konudaki kanun teklifi birleştirilerek ele alındı. Görüşmelere, Bayraktar'ın kanun teklifi üzerinden devam edildi. 

     Bayraktar, 2-B arazilerinin satışına ilişkin çıkarılan kanunun uygulama safhasında yeniden yapılması gereken güncelleştirmelerin ortaya çıktığını, bu nedenle kanun teklifi hazırladıklarını söyledi. Nusret Bayraktar, 2-B gibi kapsamlı bir konuda belli aralıklarla değişiklik yapılmasının normal olduğunu ifade etti. 

     Akif Hamzaçebi ise konuyla ilgili çıkarılan kanunun Genel Kurul görüşmelerinde,...