29 / 03 / 2024

2b arazilerin satışında rayiç bedel

2b arazilerin satışında rayiç bedel

2-B arazilerinin satışında vade süresi ve rayiç bedel oranını yeniden düzenleyen kanun teklifi TBMM Tarım Komisyonu'nda kabul edildi...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

2 soruda 2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabı!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey,2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabını 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı...

11 milyar TL'lik 2B arazisi satıldı!

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazilerinin satışı kapsamında 748 bin hak sahibinin tapularını aldıklarını söyledi.

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2017!

Mesken, işyeri, arsa ve arazilerin satışa konu olması halinde, devir işlemi bağlı olunan tapu müdürlüğünden gerçekleştiriliyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2017 ne kadar?

2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazilerin satışı için, satın alma süresi içerisinde ilgili idarelere başvuru yapılması gerekiyor. İşte, 2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

2b arazilerin satışında rayiç bedel Haberi

2b arazilerin satışında rayiç bedel

     Tarımda kullanılan 2-B arazilerinin satışında vade süresi ve rayiç bedel oranını yeniden düzenleyen kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı komisyonda, 2-B arazilerinin satışına ilişkin AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve arkadaşlarının imzasını taşıyan kanun teklifi ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin aynı konudaki kanun teklifi birleştirilerek ele alındı. Görüşmelere, Bayraktar'ın kanun teklifi üzerinden devam edildi. 

     Bayraktar, 2-B arazilerinin satışına ilişkin çıkarılan kanunun uygulama safhasında yeniden yapılması gereken güncelleştirmelerin ortaya çıktığını, bu nedenle kanun teklifi hazırladıklarını söyledi. Nusret Bayraktar, 2-B gibi kapsamlı bir konuda belli aralıklarla değişiklik yapılmasının normal olduğunu ifade etti. 

     Akif Hamzaçebi ise konuyla ilgili çıkarılan kanunun Genel Kurul görüşmelerinde,...