18 / 04 / 2024

2B başvuruları için gereken belgeler

2B başvuruları için gereken belgeler

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2B arazisi almak için nereye başvurulur?

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazisi deniyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2B arazisi almak için nereye başvurulur?

Devlet Su İşleri tam 74 bin TL maaşla personel alacak! Başvurular için son 10 gün! Kaçırmayın!

Merakla beklenen iş ilanını yayımlayan Devlet Su İşleri tam 74 bin TL maaşla personel alacak. Söz konusu başvurular için son 10 güne girildi. Sakın kaçırmayın...

Devlet Su İşleri KPSS'siz lise mezunu personel alıyor! Başvurular için son gün!

İŞKUR personel alım ilanlarını yayımladı! İlana göre Devlet Su İşleri, (DSİ) KPSS'siz lise mezunu personel alacak! Başvurular için son gün! İşte tüm ayrıntılar...

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün bugün!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından faydalanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi bugün itibariyle sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son gün yarın!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru hakkından yararlanamayanlar için başvuru süresi uzatılmıştı. 2B arazileri için başvuru süresi yarın sona eriyor.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!

2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulamasından daha fazla hak sahibinin yararlanabilmesi için başvuru ve ödeme süresini 16 Aralık'a kadar uzatıldı. Başvurular için son 5 gün...

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

Türkiye'de 13 milyon kaçak ve iskansız yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin son 7 günde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İmar barışı başvuruları için son günler!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

Meram Uluırmak Evleri başvuruları için son 2 gün!

Meram Belediyesi öncülüğünde inşa edilen Uluırmak Evleri’nde başvurular için son iki güne girilirken ön müracaatlar, 30 Kasım 2018'de son buluyor.

KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 3 gün!

KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 3 gün kaldı. 18 Nisan'da sona erecek başvuru için hangi belgeler isteniyor? İşte tüm detaylar haberimizde...

KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 5 gün!

Daire fiyatlarının 195 bin TL'den başladığı KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 5 gün kaldı. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunuyor...

KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 10 gün!

Toplam 1.508 dairenin yer aldığı KİPTAŞ Silivri 3. Etap başvuruları için son 10 gün. Daire fiyatlarının 195 bin TL'den başladığı projede hiç evi olmayanlar ev sahibi olacak...

2B başvuruları için gereken belgeler Haberi

2B başvuruları için gereken belgeler

 2B arazisi başvuru yerleri!


Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b araziler deniyor. 


2b arazisindeki "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak biliniyor. 

2b araziler Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde yer alıyor. 


Bu arazilerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. Bu alanlar üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor.  Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor.


2B arazisi başvuru yerleri;

- Defterdarlık,

- Mal müdürlükleri,

- Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri"...