20 / 04 / 2024

3. havaalanının altyapı bağlantıları

3. havaalanının altyapı bağlantıları

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor!

3. havalimanının açılmasıyla transit seyahatte konumu sarsılacak olan Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor. Genişletme çalışmaları kapsamında 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal de yapılacak. 

3.havalimanının verisine 10,75 milyon Euro'luk teklif!

İstanbul 3. havalimanının altyapısında kullanılacak veri merkezi bulut otomasyon sistemini yapacak olan firma belli oldu. Netaş sistemin kurulumu, üç yıl işletilmesi ve beş yıl bakım-onarım hizmetlerinin sağlanması için 10.75 milyon Euro bedel ile en iyi teklifi verdi.

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

Kaş 3. Havaalanı projesinin arazisi Atatürk Havaalanı’nın iki katı büyüklüğünde!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Kaş’a planladığı havalimanı için ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Proje için tahsis edilen arazinin, İstanbul Atatürk Havaalanı’nın iki katına yakın olduğu ortaya çıktı.

Yunanistan'ın 14 havaalanını Alman Fraport satın aldı!

Yunanistan'da 14 bölgesel havaalanının Alman şirketi Fraport'a satılmasına yönelik Ekonomi Politikası Devlet Konseyi kararı resmi gazetede yayınlandı. Fraport 14 havaalanı için toplam 1,3 milyar euro ödeyecek.

3. Havaalanı arsa fiyatlarını katladı!

Gayrimenkul uzmanı Makbule Yönel Maya, 3. havaalanı ve yeni şehir projesinin hayata geçirileceği yerlerde arsa fiyatlarının katlandığını, tarla fiyatlarının bile yüzde 50 arttığını söyledi.

3. Havalimanı'nın 3.5 milyar euroluk kredisi 3 kamu bankasından!

Üçüncü Havalimanı'nın 4.5 milyar euroluk finansmanında 3.5 milyar euroluk kısmını kamu bankaları sağlayacak.29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen havaalanının ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olması planlanıyor.

3. havaalanının kadın çalışanları!

3. havaalanına kadın eli değdi. İlk etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağı açıklanan üçüncü havalimanında çalışmalar sürerken, projenin alt yapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor.

3. Havaalanı'nın danışmanlığını Seul ve Kopenhag yapacak!

İstanbul’a yapılacak 3. Havaalanı’nın danışmanlığını Seul Incheon ile Kopenhag Havalimanı üstlendi. Beş yıl sürecek bu anlaşma, 3. Havaalanı’nı küresel havacılık sektörünün en önemli çekim merkezi haline getirme hedefine yaklaştırdı.

Veraset ve intikal vergisi için son 3 gün!

Mirasçıların vergisel sorumlulukları arasında veraset ve intikal vergisi ödemeleri yer alıyor. 3 sene boyunca ödenmesi gereken veraset ve intikal vergisi için son 3 gün bulunuyor..

3. havaalanının altyapı bağlantıları Haberi

3. havaalanının altyapı bağlantıları

İstanbul’un yeni havaalanı şehrin kuzeyinde 76,5 milyon metrekarenin üzerinde bir alanda 4 faz halinde inşa ediliyor. İlk fazın 2018’de bitirilmesi planlanıyor ve bittiğinde 2 pistiyle 90 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Tamamen bitirildiğindeyse 350 noktaya uçuşun gerçekleştirileceği havaalanında yılda 200 milyona yakın yolcuya hizmet verilebilecek. İstanbul’un yeni havaalanı 4 fazı bittiğinde 6 aktif pistle 250 uçağa hizmete verecek ve 18.000 araçlık otoparka sahip olacak. Modern hava taşımacılığında artan şekilde BT sistemlerinin kullanılması ve ona olan bağımlılık, yüksek performanslı kablo ağının tüm iç ve dış telekomünikasyon yanında diğer operasyonel uygulamalar ve hizmetler için de kritik bir platform olmasına neden oluyor. R&M CEO’su Michel Riva, İstanbul’daki yeni havaalanının bölgedeki en büyük projeleri olmasının yanında dünyada da dahil oldukları en büyük projelerden biri...