26 / 04 / 2024

3.havalimanı bataklık tartışması

3.havalimanı bataklık tartışması

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye binası için yıkım tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası yıkılmalı mı yıkılmamalı mı tartışması sürüyor. Tunç Soyer ve İBB Meclis'i binanın yıkılması yönünde görüş savundu. İMO ise performans analizi yapılmasını önerdi.

Ankara'da 25 milyon liralık rüşvet tartışmasının FETÖ bölümü!

Ankara’da CHP’li Sinan Aygün ile CHP’li Mansur Yavaş arasında yaşanan 25 milyon liralık rüşvet tartışması bitmek bilmiyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Sener, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

Sani Şener: Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok!

Atatürk Havalimanı'ndaki son röportajını veren TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok. Biz iş adamıyız, TAV bundan sonra da devam edecek" dedi...

Adana'da arazi tartışması cinayeti!

Adana'da, arazi anlaşmazlığı tartışması üzerine bir kişinin av tüfeğiyle öldürülmesiyle ilgili çiftlik sahibi çiftle birlikte 3 kişi hakkında müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istemi ile dava açıldı. 

3. Havalimanı uyanık girişimcilerin yeni hedefi oldu!

"Uyanık" girişimciler, resmi açılışı 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın sosyal medyada paylaşılan "isim tahminleri" ile ilgili alan adlarını (domain) topladı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

TAV'dan 3. havalimanı ortaklık açıklaması!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 3. havalimanı ortalık açıklaması yaptı...

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

Kadıköy Göztepe'de kentsel dönüşüm tartışması!

Kadıköy'ün Göztepe Mahallesi'nde dönüşüm tartışması büyüyor. Yapıkredi İkramiye Evleri'nin sakinleri ve belediye arasında anlaşma sağlanamıyor...

3.havalimanı bataklık tartışması Haberi

3.havalimanı bataklık tartışması

Katar, Muscat, Abu Dhabi gibi birçok havalimanı projesinden sonra Üçüncü Havalimanı'na transfer olan Yusuf Akçayoğlu ile bir araya geldik. CMLKK ortaklığının CEO'su Akçayoğlu'yla A'dan Z'ye havalimanını konuştuk. 


Çok tartışılan bir konudan başlamak istiyorum. Bu kot değişikliği en basit tabirle ne anlama geliyor? Bu işten kamuyu zarara mı uğratıyorsunuz? 

Bu konu ihale aşamasında açık ve net olarak belirtildi. O aşamada detay çözümler belirtilmez, gereklilik olması durumunda kot düşürülüp yükseltilebilir. İhale aşamasında bu projeyle ilgilenen hiçbir firma arazide detaylı inceleme yapmadı ki...İhaleyi aldıktan sonra yaptığınız sondaj çalışmaları sonucunda bunları öngörebilirsiniz. Üçüncü Havalimanı, yap-işlet mantığıyla yapılan devlet- özel sektör işbirliği projesidir. Dolayısıyla özel sektörün bu işten haksız kazanç sağlaması söz konusu olamaz. Biz burada bir optimizasyon dahi bataklık zemini iyileştirmede ek maliyetimiz olacak. Kot...