19 / 04 / 2024

3.Köprüde çalışmalar devam ediyor mu

3.Köprüde çalışmalar devam ediyor mu

3. Boğaz Köprüsü Projesinde köprünün kedi yolundaki çalışmalar devam ediyor. Toplam 78 eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler'de çalışmalar tam gaz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla Aydınlık Evler projesindeki çalışmaların son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında yeni gelişme!

18 Mart 2022'de açılacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak köprüye ulaşımın sağlanacağı bağlantı yoluna ses bariyeri inşa edildi. 

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

İtalyanlar, 3. köprüdeki hisselerini satmaktan vazgeçti!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi, 3. köprüde bulunan yüzde 33 hissesini jeopolitik nedenlerle satmaktan vazgeçti.

Cunda Köprüsü bu yıl hizmete girecek!

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adası’nı ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

3. Köprü güzergahındaki ağaç kesme çalışmaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. Köprü güzergahındaki bir ağaç kesme çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Samsun Kalaycılı Köprüsü açılış için gün sayıyor!

Kalaycılı Mahallesi'ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan 260 metre uzunluğunda,7 metre genişliğindeki 10 ayaklı köprüde çalışmalar bitti ve açılış için gün sayıyor.

Astim köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ASTİM Organize Sanayi Bölgesi girişinde yapılan köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

3.Köprüde çalışmalar devam ediyor mu Haberi

3.Köprüde çalışmalar devam ediyor mu

İstanbul'da yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde köprünün kedi yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 78 eğik askı halatın montaj işlemleri sona ererken, en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 23'ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.



Köprünün aydınlanması kameralara yansıdı

Öte yandan 3. Boğaz Köprüsü Projesinde "kedi yolu" montajı geçen aylarda tamamlanmıştı. Ana halat çekimi için kılavuz görevi görecek "kedi yolu" montajıyla Asya ve Avrupa bir kez daha bir araya gelmiş oldu. Bu kapsamda üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprüye yapılan ışıklandırma sisteminin aydınlanması kameraya yansıdı. Akşam saatlerinde ışıklandırma sisteminin bölüm bölüm aydınlatılması renkli görüntülere sahne oldu. Rumeli Kavağındaki bir plajda denize giren vatandaşlar köprü...