26 / 04 / 2024

ABD yağış

ABD yağış

ABD'de şiddetli yağış nedeniyle ortabatı eyaleti sele teslim oldu. Yüzlerce ev, köprü ve yolların zarar gördüğü bölgede binlerce ev tahliye edildi.

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.

ABD yönetiminden Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni güvenlik yardımı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık yeni bir güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Piyasalar karışacak! ABD'den Rusya'ya dolar yasağı!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya yönelik yaptırımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD yönetimi ülkedeki bankalara, Rusya Hükümeti tarafından yapılan dolar cinsi ödemeleri durdurma kararı aldı..

ABD'de inşaat sektöründe istihdam kaybı yaşandı!

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı Şubat 2021'e ilişkin istihdam raporuna göre, eğitim, inşaat ve madencilik sektörlerinde ise istihdam kaybı yaşandı. 

Ödüllü Türk mühendis Mehmet Yontar, ABD'de yaşamını yitirdi!

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı gençler arasına girerek, 1940’lı senelerin sonunda ABD’ye giden makina mühendisi Mehmet Yontar, 97 yaşında yaşamını yitirdi. Yontar, New Jersey eyaletinde defnedildi.

ABD'li Demokrat vekillerden Pompeo'ya İsrail'in yasa dışı yıkımlarını kınaması çağrısı!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi 40 Demokrat vekil, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya, İsrail'in, Filistinliler'e ait olan Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini yıkmasını kınaması çağrısı yaptı.

ABD’de milyonlarca kiracı neden ev ve işyerlerinden çıkarılma korkusuyla yaşıyor?

Uzmanlar, milyonlarca ABD'li evsiz kalma riskiyle karşı karşıya bırakan, benzeri görülmemiş bir tahliye dalgasının gelmekte olduğu konusunda uyarı yapıyor.

ABD ekonomisi tarihin en uzun süreli ekonomik kriziyle karşı karşıya!

Danimarka’da yayın yapan Berlingske gazetesi, her zaman hızlı toparlanan ABD ekonomisinin tarihin en uzun süreli kriziyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Pandemi nedeniyle ABD büyük bir ekonomik tecrit dönemi yaşıyor!

Kovid-19 salgınının ABD ekonomisinde uzun süreli bir krize yol açacağını belirten uzmanlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün kaya petrolü üreticilerini iflasın eşiğine getirdiğini, işsizliğin tarihin en yüksek seviyesine çıktığını kaydetti.

ABD'de bekleyen konut satışları Mart'ta yüzde 20,8 azaldı! 

ABD'de, bekleyen konut satışları, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 20,8 azaldı ve Mayıs 2010'dan bu yana yaşanan en yüksek düşüşü gerçekleşti...

ABD, Rusya'ya çifte amaçlı ürün ihracat kurallarını sıkılaştırıyor!

ABD Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS), askerler tarafından veya askeri amaçla kullanılabilecek ürünlerin Rusya, Çin ve Venezüella’ya ihracat kurallarını sıkılaştıran düzenlemeler hazırladı.

Covid-19 ABD emlak piyasasını nasıl etkiledi? Emlak danışmanları nasıl çözümler üretiyor? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sonrası, ABD emlak piyasası yavaşlama yaşasa da hareketliliğini kaybetmedi. Kalabalık ev tanıtımları yerini sanal gezintiye bırakıyor, evlerin satışta kalma süresi uzuyor. Yine de yatırımcıların gösterdiği güven sayesinde alım satımlar sürüyor. 

ABD yağış Haberi

ABD yağış

ABD'de şiddetli yağış ve kar erimesi nedeniyle Nebraska, Iowa, Wisconsin, Missouri ve Kansas eyaletleri sele teslim oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hafta sonundan beri devam eden yağışlar nedeniyle yükselen su seviyeleri rekor seviyeye çıktı. 

Ortabatı eyaletlerinde etkili olan sel nedeniyle Nebraska'da ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği, 2 kişinin ise kaybolduğu açıklandı. Binlerce kişi ise evlerinden tahliye edildi.

Sel nedeniyle yüzlerce ev, köprü ve yollar zarar...