28 / 03 / 2024

ada nedir sözlük anlamı

ada nedir sözlük anlamı

Bir emlak terimi olan ada nedir, ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ada ne demektir?

Bir emlak terimi olan ada ne demektir, ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Grundig GDF 6503 S Bulaşık Makinesi en uygun nerede, özellikleri ne? 22 Nisan 2023 fiyat listesi...

Grundig GDF 6503 S Bulaşık Makinesi, 14 kişilik geniş iç hacmi, hızlı programı, otomatik kapı açma ve ekstra durulama özelliği ile dikkat çekiyor, Peki, Grundig GDF 6503 S bulaşık makinesinde mini program var mı? İşte detaylar...

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Avi Alkaş: Cirosu 3 misli artan kiracının kira vermemesi haksızlık!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılan AVM'lerdeki kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Alkaş, "Hak edene çalışana daha fazla destek olarak dengeyi bulacağız. Cirosu 3 misli artan bir kiracının kira vermemesi haksızlık" dedi...

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Adana Müteahhitler Birliği'nden Hüseyin Sözlü'ye destek!

Adana Müteahhitler Birliği tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’ye destek olmak için bir toplantı gerçekleştirildi.

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Hüseyin Sözlü'den metro açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.

Hırsızlık kurbanlarının yüzde 80’i evinden taşınıyor!

Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, hırsızlık kurbanı olanların mahremiyetinin bir kez ihlal edildiği düşüncesiyle artık yaşamına orada devam etmek istemediğini söyledi.

Brezilya'daki 6 stadyum inşaatı için usulsüzlük iddiası!

Brezilya'da inşa edilen 6 stadyumda usulsüzlük yapıldığını iddia edildi. İnşaat şirketi Odebrecht'in yöneticileri, inşaatlarda usulsüzlükler yapıldığını söyledi.

ada nedir sözlük anlamı Haberi

ada nedir sözlük anlamı

Ada nedir?

Belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumuna deniyor.


Buna göre, dört tarafı sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi doğal ve yapay engellerle çevrilmiş parseller topluluğu ada olarak nitelendiriliyor. Ada nedir sorusunun yanıtladıktan sonra kadastro adası ne demektir sorusunu yanıtlayalım.


Kadastro adası ne demektir?

Cadde, sokak, yol, kanal, ark, dere, göl, deniz gibi Çevresi kamuya ait doğal ve yapay sınırlarla, kadastro çalışma alanı sınırı ile veya Devlet Demir Yolları arazisi ile çevrili parseller topluluğuna kadastro adası deniyor. 

Ada numaraları 101 den başlıyor, köy sınırı içindeki tüm parseller ölçülünceye kadar numaralar aralıksız birbirini izliyor.


Ada nedir, özetle; Ada, dört tarafı sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi doğal ve yapay engellerle çevrilmiş parseller topluluğudur.


Işıl...