19 / 04 / 2024

adana bina yıkımları

adana bina yıkımları

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlayacak önemli projesi için Mithatpaşa Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım kararı alınan bir apartmanın elektriği kesilince gerginlikler yaşandı. Duruma tepki gösteren bina sakinleri kendilerini apartman kapısını zincirleyince duruma polisler müdahale etti. 

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Bahçelievler'de bina yıkımı sırasında çökme meydana geldi!

Bahçelievler'de kontrollü bina yıkımı sırasında çökme yaşandı.

Gölcük Sanayi Çarşısı'ndaki yıkımlar tamamlandı!

Gölcük Eski Sanayi Çarşısı'nda yıkımlar tamamlandı. Bölgede devam eden alan temizleme çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "6 tırla 1 haftada çalışmalar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

İnegöl'de yıkımlar başladı!

Bursa İnegöl Belediyesi, daha yaşanabilir ve modern bir kent oluşturmak için bölgelerde kamulaştırma ve yıkım çalışmaları devam ediyor. Sinanbey Mahallesi ve Kemalpaşa Mahallesi'nde yıkımlar yapıldı.

adana bina yıkımları Haberi

adana bina yıkımları


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yıkımın başladığı bölgeye gelerek çalışmaları denetledi, çalışmalarla ilgili İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Mevzuata Aykırı Yapılar Şube Müdürü Şahabettin Canımoğlu’ndan bilgi aldı.


Kamulaştırma işleminin büyük ölçüde tamamlandığını ve yıkımın bitmesinin ardından bulvar çalışmalarına başlanacağını belirten Zihni Aldırmaz, “Türkmenbaşı Bulvarı Mithatpaşa Bulvarı’ndan geçerek Havaalanı Kavşağı’na bağlanacak. Dumlupınar Mahallesi’nde de yıkım çalışmalarında sona gelindi. Orada da bulvar çalışmaları başlıyor. Böylece Türkmanbaşı Bulvarı Havaalanı Kavşağı’na oradan Obalar Caddesi’ne bağlanmış olacak ve Adana kuzey-güney yönünde önemli bir aksa kavuşmuş olacak” dedi.


Türkmenbaşı Bulvarı’nın Denizli Mahallesi’nde tren hattının altından geçerek tünelle devam edip Havaalanı Kavşağı’na bağlanacağını açıklayan Zihni Aldırmaz, yıkımın yapıldığı bölgede esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.


Vatandaşlar da mahalleden bulvar geçecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler ve Zihni Aldırmaz’a yapılan...