26 / 04 / 2024

adi tamir esasları

adi tamir esasları

Yeni ve ilave inşaatlarla esaslı tamirler için ilgili valiliklere yapılacak müracaatlarda, dilekçelere eklenmesi gereken projeler ve yapılacak işlemler için yönetmelik esaslarına uyulması gerekiyor. Peki, adi tamir nedir? Adi tamir ruhsata tabi mi?

Orhanlar İş Makinaları Tamir Bakım Yedek Parça Ve Madeni Yağları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orhanlar İş Makinaları Tamir Bakım Yedek Parça Ve Madeni Yağları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Taşgın tarafından kuruldu. 

Şadi Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şadi Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Shadı Naımısarbaghı tarafından kuruldu.

Toplu Konut Sözleşmeleri Esaslarında Değişiklik Yönetmeliği!

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı...

Al Vatan Emlak Turizm Araç Kiralama Tamir Servis İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Vatan Emlak Turizm Araç Kiralama Tamir Servis İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Khaled Fraoun ve Abdellatıf Abdoun ortaklığında kuruldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin usul ve esaslar düzenlendi!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sözleşmeli Personel esaslarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı feshedildi!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı'nın Tangible Middle East Enerji ve İnşaat Yatırımları ortaklığını feshetti. 

T&Y Innovia 4 Adi Ortakılığı'na sermaye koyma borcu için 1 ay süre!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) adi ortaklık kurulması hakkında açıklama yaptı.

Reysaş GYO komitelerin çalışma esaslarını yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı komitelerin çalışma esaslarını KAP'ta yayınadı. İşte komitelerin çalışma esasları...

T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı kuruldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tangible Middle East Enerji ve İnşaat Yatırımları ile Yeşil GYO ile T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı'nı kurdu...

7 maddede site yönetimi devir teslimi esasları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimi devir teslimi esasları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

adi tamir esasları Haberi

adi tamir esasları

Adi tamir nedir?

Yeni ve ilave inşaatlarla esaslı tamirler için ilgili valiliklere yapılacak müracaatlarda, dilekçelere eklenmesi gereken projeler ve yapılacak işlemler hakkında Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 36, 38 ve 40 ıncı maddeleri hükümleri uygulanıyor.


Yapı Ruhsat İşleri

Madde 36 - Yeni inşaat, ilave ve esaslı tadil işlerinde; yapı ruhsatiyesi almak için yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile yapılan müracaatlarda, dilekçeye eklenmesi gereken tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), plan, proje ve resimleri aşağıda gösterilmiştir.


1) Tapu kayıt örneği;

Ruhsat verme aşamasında tapu kayıt örneği yerine geçen belgeler:

a - Tapu senedi,

b - Özel kanunlara göre tahsisi yapılıp henüz tapu siciline kaydedilmemiş, ilgili kamu kuruluşlarınca verilmiş tahsis belgesi (14/6/1934 tarih 2510, 11/6/1945 tarih 4753, 22/3/1950 tarih 5618, 15/5/1959 tarih 7269, 20/7/1966 tarih...