18 / 04 / 2024

Adıyaman su sorunu

Adıyaman su sorunu

Adıyaman Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Maliyeti 18 milyon 536 bin Avro olan Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Kolektör Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Adıyaman Gerger'in yol sorunu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gerger ilçesinin yol sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bakan Turhan'a herhangi bir çalışma olup olmadığını sordu...

Adıyaman'a 84 milyon TL'lik 8 tesis geliyor!

8 tesisin temel atma töreni için Adıyaman'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu..

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ın en büyük sorunu!

Adıyaman Yeniyol Gazetesi köşe yazarı olan Hidayet Özdemir, bugünkü yazısında Adıyaman'da kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

Adıyaman Belediyesi ek hizmet binasının inşaatı başladı!

Adıyaman Belediyesi, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri Müdürlükleri ile Saha Amirliği birimlerinin yer alacağı yeni ek binasının inşaatına başladı.

Adıyaman'ın altyapı sorunu çözüldü!

Adıyaman Belediyesi şehrin göbeğindeki üç mahallenin kesiştiği alanda bulunan İlyas Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını tamamladı.

Adıyaman'ın altyapı sorunu çözülüyor!

Adıyaman Belediyesinin şehrin altyapı sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalardan bir tanesi olan Atatürk Bulvarı kuzey servis yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman'da kent projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, adıyaman’da, Gömükan Barajı başta olmak üzere 8 tesisin temelini atarak, 5 tesisin açılışını da gerçekleştirdikten sonra partililerle bir araya geldi.

Adıyaman'da 8 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Barajı başta olmak üzere 8 tesisin temelini atarak, 5 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Adıyaman Kahta'ya arıtma tesisi inşa ediliyor!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde su arıtma tesisinin temeli atıldı. Önümüzdeki günlerde resmi temel atma töreninin yapılacak.

Adıyaman Beşpınar Vadisi ve Eğriçay Projesi için ödenek aktarıldı!

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından Adıyaman’a 16 milyon TL kaynak aktarıldığını açıkladı.

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark istiyor!

Adıyaman Şire Pazarı esnafı otopark sorunu olduğu için vatandaşların şire pazarına geleme konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bulundukları yerde otopark olmadığı için vatandaşın şire pazarına gelemediğini vurguladı.

Adıyaman Beşpınar Projesi'nde sona gelindi!

Adıyaman'ın en büyük rekreasyon projesi olan Beşpınar Projesi'nde sona gelindi. Etap etap hizmete açılan Beşpınar projesinde nostaljik köprülerin tamamlanarak trapez kanallara su verilmesi alana ayrı bir güzellik kattı.

Antalya'daki 7 mahallenin su sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Yüz yıldır yaşadığı su sorunu nedeni ismi Susuz Şahap olan mahallenin su sorunu bitirdi. Akseki’nin aralarında Susuz Şahap’ın da bulunduğu 7 mahallesinin su sorunu çözüldü.

Adıyaman su sorunu Haberi

Adıyaman su sorunu

Yapımı Sitilce mevkiinde devam eden ve Atatürk Barajı için hayati önem arz eden Atık su arıtma tesisi ve Atık su kolektör hattı projesinin tamamlanmasıyla Adıyaman rahat bir nefes alacak. Arıtma tesisinin günlük kapasitesi 33 bin metreküp olup, aktif çamur yöntemiyle arıtma yapılacaktır. 



Atık su Arıtma Tesisinde yılda 173 bin metreküp çamur üretilecek. Çamurun orman alanları ve tarımda kullanılması ön görülmektedir. Tesis atık fermantasyonu sonucunda oluşan gazdan yılda 2,7 milyon KW elektrik üretilecek olup bu tesisin ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 96'sını karşılayacaktır. 



Projenin hızla devam ettiğini vurgulayan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 4'2015 yılı sonunda faaliyete geçirilmesi planlanan Adıyaman AtıkSu Arıtma Tesisimiz sayesinde, kollektör hatlarıyla toplanarak tesise girecek olan atıksu, çeşitli arıtılma işlemlerinden geçerek Atatürk Barajına deşarj edilecektir. Kendi elektrik ihtiyacını...