26 / 04 / 2024

Adıyaman yeni otogarında peron kiraları

Adıyaman yeni otogarında peron kiraları

Adıyaman Belediyesi tarafından bir işletmeye ihaleye verilen yeni otogarın işletmesini alan işletmeci tarafından belirlenen peron kira bedelleri dudak uçurttu.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki: Adıyaman'daki afet konutlarında son aşamaya geldik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında Adıyaman'daki afet konutlarının önemli bölümünde son aşamaya geldiklerini söyledi.

TOKİ Adıyaman projesi için tarih belli oldu! 99 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Adıyaman projesi için tarih belli oldu. Sadece bir ilçeye 99 konutluk yeni proje geliyor.

TOKİ'den Adıyaman'a 377 konutluk yeni proje müjdesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adıyaman projesinin ihalesini 1 Kasım tarihinde gerçekleştirecek.

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'ne yeni bir yer tahsis edilmesi mecliste!

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'ne yeni bir yer tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman'da sanayi bölgelerine yeni yer tahsisi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan sanayi bölgelerine yeni yer tahsis edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon'da yeni otogar inşaatı Ağustos ayında başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bölgede yeni otogar inşaatının başlayacağı tarihi açıkladı. 70 milyon liralık maaliyete sahip olacak projenin inşaatına Ağustos ayında başlaması planlanıyor.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman Havalimanı inşaatında kaza: 4 yaralı!

Adıyaman Havalimanı inşaat alanında virajı alamayan kamyonet devrildi. Olay sonucu 4 kişi yaralandı.

Adıyaman Belediyesi'nden karayollarına yeni lojman!

Adıyaman Belediyesi, yeni Adliye binasının yanında yer alan Karayolları Lojmanının yeri karşılığında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan yeni lojmanın inşaatını hız kesmeden sürdürüyor.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar yapılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan yapılar bir bir yıkılıyor. 

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Adıyaman yeni otogarında peron kiraları Haberi

Adıyaman yeni otogarında peron kiraları

İşletmeci firma tarafından açıklanan kira bedellerinden sonra otobüs firma yetkilileri, karşılaştıkları rakamlar karşısında adeta donarken, bu sorunun Adıyaman Belediyesi tarafından bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini savunuyorlar.


Birkaç gün öncesinden  benzer bir durumun yaşandığı Mersin’de de birçok firma yetkilileri otogara girmeme kararı alınca, Mersin’in kimi noktalarında yumruklar konuşmuştu.


Yıllık kira bedeli karşısında hiçbir şekilde yeni otogara taşınmayı düşünmeyen otobüs firma yetkilileri,  çevre illerdeki otogar peron fiyatlarıyla Adıyaman’ın yeni otogarındaki fiyatlar karşısında kat be kat fiyat farkı görünce, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’yu göreve davet ettiler.


Haber merkezimizin elde etmiş olduğu resmi belgelerde Diyarbakır’da aylık otogar peron kira bedeli bin 242 TL’yken, Malatya otogarında ise peron kira bedeli yıllık 7 bin 962 TL olurken, Şanlıurfa’da aynı kira bedeli yıllık bira bedeli 13 bin...