25 / 04 / 2024

ağalar cami yenileme

ağalar cami yenileme

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde 1800'lü yılların başlarında Perge Antik Kenti'nin taşları kullanılarak inşa edilen Ağalar Cami, restore edilerek ibadete açıldı.

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde inşa halindeki cami ile bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

GATA’ya 10 milyonluk cami!

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılacak camiyle ilgili detaylar belli oldu. GATA içerisinde 5 bin dönümlük alanda inşa edilecek cami için 10 milyon TL harcanacak. 

Trabzon'a yeni cami inşa ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yeni bir cami inşa ediyor.

TOKİ Malatya Ağalar projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Pütürge Ağalar projesindeki 116 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Malatya Pütürge'de 102 bin 978 TL'ye daire satıyor!

TOKİ tarafından Malatya Pütürge Ağalar Mahallesi'nde 116 adet konut kurasız satışa çıkarılıyor...

Ataşehir İçerenköy'e cami inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir İçerenköy'de inşa edilecek cami için bir ihale düzenledi. İhale 13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

ağalar cami yenileme Haberi

ağalar cami yenileme

Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde 1800'lü yılların başında Perge Antik Kenti'nin taşları kullanılarak inşa edilen Ağalar Cami, restore edildi.


Perge Antik Kenti'nden alınan ve bazılarının üzerinde antik döneme ait yazıların yer aldığı taşlar kullanılarak inşa edilen Ağalar Cami, yıllar içinde kullanılamaz hale geldi.


Kubbesi çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan, duvarları arasında boşluklar oluşan caminin temelinde de kayma olduğu belirlendi.


Aksu Belediyesinin girişimleri, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle restore edilen caminin kubbesi ise aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmek zorunda kalındı.


Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AA muhabirine, ilçelerinin tarımı ve kültürü kadar Perge Antik Kenti başta olmak üzere tarihi yapılarıyla ön plana çıktığını söyledi.


Tarihi eserlere gereken önemi verdiklerini ve sahip çıktıklarını anlatan Şahin, bu kapsamda Ağalar Cami'de de gerekenin yapılması için girişimlerde...