19 / 04 / 2024

Ahmet Ağa Konağı restorasyon çalışmaları

Ahmet Ağa Konağı restorasyon çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metruk durumdaki tarihi Ahmet Ağa Konağı’nı (Harem – Selamlık) restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırıyor

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün üç yönetim kurulu üyesi istifa etti!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları yönetim kurulu üyesi Mesut Avcı, Ahmet Çağlar ve Cihangir Alparslan Çelik kendi istekleri ile yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ettiler... 

Artzen Design mekanlarınızı sanata dönüştürüyor!

İstanbul’un Boğaz ile buluştuğu, denizin yeşil ile kavuştuğu Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Çengelköy’de,  140 yıllık geçmişe sahip Tahir Paşa Konağı’nda yer alan Artzen Design dünyanın en iyi markalarını tasarım severlerle buluşturuyor.

2 C Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

2 C Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çağan Çağlayan tarafından kuruldu. 

Ahmet Ağa Konağı restorasyon çalışmaları Haberi

Ahmet Ağa Konağı restorasyon çalışmaları


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Kemeraltı’ndaki Ahmet Ağa Konağı (Harem-Selamlık) binasındaki restorasyon çalışmalarını yaz aylarında tamamlayarak tarihi binayı kente kazandıracak. 


Kemeraltı’nda mülkiyeti Salepçi Hacı Ahmet Efendi Vakfı adına Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan bina, Konak İlçesi Hacı Mahmut Mahallesi 848 Sokak’ta bulunuyor. Tarihi bina, restore edildikten sonra Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayacak. Binanın restore edilmek üzere hazırlanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylanmıştı. Tarihi bina için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile 30 yıllığına “restorasyon karşılığı kiralama” sözleşmesi imzalanmıştı.


Tarihçesi

19. yüzyılın ilk yarısında yapılarak kente kazandırılan Harem-Selamlık binası, iki ana bölümden oluşuyor. Birinci yapı “Selamlık”, ikinci bina ise “Harem” olarak tespit edilirken, Selamlık binası...