29 / 03 / 2024

ahmet arslan mega projeler

ahmet arslan mega projeler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, YİD modeliyle dev projeleri hayata geçirdiklerini söyleyerek “Aksi hâlde kaynak için 25 yıl bekleyecek, vatandaşımızın refahını erteleyecektik” dedi...

Ahmet Arslan mega projeleri değerlendirdi!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Hedefimiz 29 Ekim 2018'de 3.havalimanını uçuşlara açmak" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı 10 güne bitiyor!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden projeler hakkında önemli açıklamalar yaptı ve "15 Temmuz gecesi şehit olanların hepsi bir yere verilecek. Havalimanları için de talepler var" ifadelerini kullandı.

Ahmet Arslan'dan Atatürk Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklamalar yaptı.

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Ahmet Arslan yarın AA Editör Masası'na konuk olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, yarın saat 10:00'da AA Editör Masası'na konuk olacak...

Ahmet Arslan'dan Hekimbaşı Yalısı kazası açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz hafta Boğaz'da yaşanan gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı...

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Ahmet Arslan: Büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yapıyoruz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yaptıklarını söyledi.

Ahmet Arslan'dan şeker fabrikası bilgilendirmesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 14 şeker fabrikasıyla ilgili özelleştirme sürecinin devam ettiğini, diğer 11 fabrikanın ise kamu eliyle çalıştırılmaya devam edeceğini açıkladı.

Ahmet Arslan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında hedef Çin!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan yaptığı açıklamada, "Çin'den başlayıp Avrupa'ya kadar uzanan ticaretin, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı üzerinden gerçekleştirilmesi bizim önemli hedeflerimizden biri." dedi

2018 dev projelerle taçlanacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "2018 yılı 3. havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Milli Uzay Ajansı, demir yolu ağları gibi, Türkiye'nin küresel ölçekteki değerini katlayan mega projelerle taçlandıracak bir yıl olacak." dedi..

3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan mega projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Arslan açıklamasında 3. Havalimanı'na ilk uçağın ne zaman ineceği açıkladı. 

Ahmet Arslan, Uşak'taki kentsel dönüşümü inceledi!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Uşak'ta devam eden kentsel dönüşüm projesinde incelemelerde bulundu. 

Ahmet Arslan, Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'ndaki son durumu açıkladı!

10. Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'ndaki son durumu açıkladı...

ahmet arslan mega projeler Haberi

ahmet arslan mega projeler

Türkiye Gazetesi'nden Cabir Turgut'un haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan  köprü ve tünellerden taahhüt edilen sayıda araç geçmediği için bu eserlerin zarar ettiğine dair eleştirilere yanıt verdi. 

Bakan Arslan; “Ya milletimiz 25 sene bu projelerin kaynağını bulmamız için bekleyecekti, ya kredi alacaktık, ya da Yap-İşlet-Devret (YİD) sistemiyle bu eserler yapılacaktı. Biz bunu seçtik. Dünyanın örnek aldığı bir sistem. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan, milletimizi 25 yıl bekletmeden yaptığımız bir sistem” dedi. 

KOŞMAK ZORUNDAYIZ
Türkiye’nin ticaretten turizme, ülke refahından ihracatın artırılmasına kadar birçok alanda hızlı büyümesi için 2023 hedeflerinin konulduğunu sözlerine ekleyen Bakan Arslan, bu çalışmalar belirlenirken demir yolları, kara yolları, limanlar, tüneller, hava ulaşımı, teknoloji altyapısı gibi tüm alanlarda paydaşların ortak fayda için hareket ettiğini vurguladı. 

Bakan Arslan, açıklamalarına...