25 / 04 / 2024

aidata itiraz edilebilir mi

aidata itiraz edilebilir mi

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, fahiş aidatlara dava açılabileceğine dikkat çekerek, "İlgili kararın iptali için, kararı öğrendikten sonraki 1 ay içerisinde veya her halükarda 6 ayda ana gayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde dava açmak gerekir" dedi.

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Dev konut sitelerindeki aidatlara itiraz edilebilir mi?

2022 yılıyla beraber site aidatlarında yapılan yüksek fiyat artışı ev sahiplerini isyan ettirme noktasına getirdi. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan aidatlara yapılan zamlara yönelik açıklamalar yaptı.

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! İtiraz edebilirsiniz!

Emlak vergisi değerlerini belirleyen Takdir Komisyonu kararlarına itiraz edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Emlak vergisi borcuna itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, vefat eden babasından kalan konut için 1990'dan beri emlak vergisini ödediklerini söyledi; şimdi de ölen annesi için vergi tahakkuk ettirildiğini belirtti. Okuyucu iki verginin hukuki olup olmadığını sordu. 

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Yüksek site aidatlarına itiraz edilebilir mi?

Konutlarda konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödeniyor. Aidat tutarları alınan hizmete göre değişiklik gösteriyor. Peki aidatlar yüksekse ne yapılabilir? Yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi?

Koronavirüs sebebiyle işten çıkarılan, maaşlarını alamayan ve ücretsiz izne çıkarılan birçok çalışan bulunuyor. Ev kiraları da bu durumda ödenemiyor. Peki ev kira artışlarına ve kira ödemelerine itiraz edilebilir mi? Koronavirüs sebebiyle kiralarda indirim talep edilebilir mi? İşte detaylar...

Koronavirüs sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi?

Corona sürecinde kira zamlarına itiraz edilebilir mi? Koronavirüs kira zamlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

aidata itiraz edilebilir mi Haberi

aidata itiraz edilebilir mi

Son zamanlarda kiralarla yarışan aidat tutarları gündemden düşmüyor. Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; yönetimler tarafından aidatlara yapılan zamların kentin farklı bölgelerindeki kiralardan yüksek olduğuna vurgu yapan site sakinlerinin bu konuyla ilgili şikayetleri fazlalaştı. 

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Yüksel, konuyla ilgili gerçekleştirdiği değerlendirmede, sakinlerin aidatları ödememe gibi haklarının olmadığına dikkat çekerek "Aidatların yüksek olduğu düşünülüyorsa müdahale etmenin en etkili yolu kat malikleri kuruluna katılmak hatta mümkünse yönetimde veya denetimde görev almaktır." açıklamasında bulundu.

Kat malikleri kuruluna katılımın az olması sebebiyle kontrol mekanizmasının yetersiz kalabildiğini belirten Yüksel, bu neden ilgili toplantılara katılarak rahatsız olunan durumlara ilişkin görüşlerin paylaşılmasının etkili olacağına dikkat çekti. 

Yüksel, site yönetiminin bir şirkete devredilmesi durumunda yönetici şirketin değişmesi için kat maliklerinin 5'te 4 çoğunluğunun gerekli olduğuna...