19 / 04 / 2024

aidata itiraz

aidata itiraz

Site yaşantısında sunulan; site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler kat maliklerinden alınan aidat ile karşılanıyor. Peki yüksek site aidatına nasıl itiraz edilir?

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Konut sitelerindeki yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat zamlarına itiraz edilebilir mi? Konut sitelerindeki aidat zamları düşürülebilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Yüksek site aidatlarına itiraz edilebilir mi?

Konutlarda konum, sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödeniyor. Aidat tutarları alınan hizmete göre değişiklik gösteriyor. Peki aidatlar yüksekse ne yapılabilir? Yüksek aidata itiraz edilebilir mi?

9 maddede site yönetimlerinde aidata itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimlerinde aidata itiraz' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Mavişehir'de yeni plana itiraz var!

Mavişehir'de yeni plana itiraz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı 1/25000,1/5000 ve 1000 ölçekli planın yürütmesi, Mavişehirlilerin açtığı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Keçiören metro ihalesine itiraz!

Başkentte önümüzdeki yıl açılacağı duyumları Keçiören metrosu çalışmalarında yaşanan sorunlar tıkanmaya neden oluyor. Metronun diğer metrolarla bağlantısını sağlamak için yapılan ihalenin KİK tarafından iptaline itiraz edildi.

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

aidata itiraz Haberi

aidata itiraz

Site aidatına itiraz!

Site yaşantısında sunulan; site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında alınan paralar ile karşılanıyor. 


Ödenmesi gereken site aidatı bedeli ise, yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor. Ancak söz konusu aidat bedelinin umulandan yüksek belirlenmesi halinde kat malikleri bu duruma itiraz edebiliyor. Konu ile ilgili karar örneği aşağıda yer alıyor.


VEKİL SORUMLULUĞU 

( Yöneticinin Kat Maliklerine Karşı Vekil Gibi Sorumlu Olması )


Yöneticiye ve kat malikleri kurulunun yetkisiz olduğu Borçlar kanunu md.504 konusuna giren konularda ise bizzat malikin asaleten kendi imzası ile ilave özel vekalet gerekir.


Borçlar Kanunu 504 de bahsedilen konularda özel ilave vekalet gerekir.


Kat malikleri kurulu ve yönetici Borçlar kanunu 504 e giren konularda...