25 / 04 / 2024

Akkuyu taş ocakları çed raporu

Akkuyu taş ocakları çed raporu

Akkuyu'da, 'Taş ocağı açtım' diyerek temel kazdığı iddia edilen şirketin, taş ocakları için de ÇED raporu almadığı ortaya çıktı. Şirket tek 2 ayrı ocak açınca ÇED sürecine girmeden iş makinelerini çalıştırabildi...

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir personel koronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı!

Akkuyu Nükleer AŞ, taşeron şirket bünyesinde görev yapan bir çalışanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

İnşaat sektörü için taş ocaklarına ihtiyaç var!

Taş Ocakları Birliği Başkanı Sarper, halkın, inşaat sektörü ve alt yapı için taş ocaklarının çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Akkuyu ve Sinop santral inşaatında 7 bin kişi istihdam edilecek!

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Akkuyu'da inşaat Mart'ta başlayacak!

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye'de Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına mart ayı başlarında başlanabileceğini söyledi.

Rize'de acele kamulaştırma tepkisi!

Rize Pazar'da inşa edilecek Rize- Artvin Havalimanı'nın çalışmaları sürüyor. Havalimanı kapsamında taş ocakları için alınan, 'Acele Kamulaştırma' kararı tepki gördü. Vatandaşlar havalimanına karşı olmadıklarını, taş ocağı istemediklerini belirtti.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

İzmir taş ocakları imar planlarına girdi!

İzmir'in en büyük çevre sorunlarından biri, taş ocakları imar planlarına girdi.

Akkuyu taş ocakları çed raporu Haberi

Akkuyu taş ocakları çed raporu

Akkuyu'da, 'Taş ocağı açtım' diyerek temel kazdığı iddia edilen şirketin, taş ocakları için de ÇED raporu almadığı ortaya çıktı. Şirket tek 2 ayrı ocak açınca ÇED sürecine girmeden iş makinelerini çalıştırabildi.


Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santral bölgesinde taş ocaklarının ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) sürecinden nasıl muaf kalabildiği ortaya çıktı. Akkuya’daki nükleer santralın yapımına, resmi olarak henüz başlanmadı. Ancak bölgede iş makinelerinin çalışmaya başlaması bir süredir tartışma konusu oldu. Akkuyu A.Ş., bölgede santral inşaatı yapmadığını, sadece taş ocağı açtığını belirtirken, nükleer santral karşıtları taş ocağı çalışması adı altında temel kazıldığını iddia etti. Şirketin nükleer santral için ÇED onayı almadan inşaat faaliyetine başladığı gerekçesiyle 2 ayrı suç duyurusu, ayrıca yenilenen yer lisansı için iptal davası açıldı. Ancak santral sahasındaki taş ocaklarının...