25 / 04 / 2024

Aksaray Belediyesi İmar

Aksaray Belediyesi İmar

Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1 Ekim'de değişecek olan İmar Kanunu nedeniyle çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Aksaray Belediyesi 255 bin TL'den başlayan fiyatlarla 25 adet dubleks ofis satıyor!

Aksaray Belediyesi, Aksaray ili, Merkez ilçesi, Ereğlikapı Mahallesi'nde yer alan 25 adet dubleks ofis nitelikli gayrimenkulü 255 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aksaray'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Aksaray Belediyesi, kent genelinde risk taşıyan binaların yıkım işlemlerine tüm hızıyla devam ediyor.

Aksaray'da kentsel dönüşüm başladı!

Aksaray Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım başladı. 

Aksaray'da riskli binalar yıkılıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Aksaray Belediyesi, kent genelinde tehlike yaratan binaların yıkımına aralıksız devam ediyor.

Aksaray Sevgi Evleri projesinde son durum ne? 

Aksaray Belediyesi'nin kimsesiz çocuklar için hayata geçirdiği  ‘Sevgi Evleri’ projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Aksaray Belediyesi'nden kira ödemelerinde indirim!

Aksaray Belediyesi, pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar için kira ödemelerinde indirim yapma kararı aldı. 

Aksaray Belediyesi İmar Haberi

Aksaray Belediyesi İmar


Aksaray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 1 Ekim'de değişecek olan İmar Kanunu nedeniyle dur durak demeden çalışıyor. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, mesaiye kalan ve özveri ile çalışan İmar personelini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyerek, personele çalışmalarından ötürü teşekkürlerini sundu. 


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;


"Bilindiği üzere; 3 Temmuz 2017 tarih ve 30113 sayılı resmi gazetede yayınlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliği 01.10.2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

 Bu bağlamda; Belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğü teknik personelleri bu sürecin en hızlı şekilde atlatılabilmesi için yoğun bir mesai yapmakta olup, mevcut yönetmeliğe göre müracaatı olan yapı sahiplerinin proje ve eklerini özverili şekilde inceleyip ruhsatlandırmaya çalışmaktadırlar.

 Yürürlükte olan planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre proje ve eklerin eksiksiz bir şekilde...