29 / 03 / 2024

amacı dışında kullanılan tarihi oteller

amacı dışında kullanılan tarihi oteller

1985 yılında İstanbul'da otel sıkıntısı yaşanırken, tarihi 126 otel amacı dışında kullanılıyormuş. Tokatlayan, Novati, Bristol, Park Otel gibi tarihi oteller okul, han veya banka olarak kullanılıyormuş.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme geldi; Artık 3 seçenek var

BDDK, POS cihazlarında kullanılan kağıt miktarının azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmayı sonlandırarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Düzenleme kapsamında, kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip tercih etmeyen kart kullanıcılarına dijital slip gönderilecek. Bankalar kart kullanıcılarına 3

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram dikkat çeken kararını açıkladı. Uygulamada alışveriş olanağı sağlayan o buton artık olmayacak. Mağaza butonu gidince akıllara heman şu soru geliyor: Peki alışveriş nasıl yapılacak? İşte yanıtı…

Tapu dolandırıcılıkları arttı! Yaşlılar ve yurt dışında oturanlar radarda!

Özellikle Türkiye dışında oturan ve yaşlı insanlara ilişkin sahte vekalet kullanılarak yapılan taşınmaz satışlarında yükseliş kaydedildi. Hukuk sektöründen temsilciler bu satışlara engel olmak amacıyla web tapuya “ben gelmeden işlem yapılamaz” beyanı yazılması tavsiyesinde bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Hisar Üstü Konağı'nı başkanlık köşküne dönüştürüyor iddiası!

İBB meclisinde AKP'li meclis üyesi Hüseyin Coşgun'dan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında şok bir iddia gündeme getirildi. Coşgun, İmamoğlu için Rumelihisarı'nda bulunan "Hisar Üstü Konağı"nın amacı dışında kullanılarak köşke çevrildiğini iddia etti.

Döviz kurları taşınma masraflarını da etkiledi!

Döviz kurlarında meydana gelen yükselme nedeniyle taşınma sırasında kullanılan malzemelerinin fiyatı arttı. Durum böyle olunca taşınma masrafları yükseldi. 

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Faizsiz konut sisteminde yeni dönem!

Faizsiz konut ve taşıt sistemine düzenleme ve denetim getiriliyor. Yeni düzenlemeyle şirsgari sermayesi 100 milyon TL olarak belirlendi. Fon havuzunda bulunan para ise amacı dışında kullanılamayacak. Müşteriye 14 gün içinde cay hakkı tanınacak. İşte detaylar...

Karakaş Narenciye Vakıf Çiftliği'nin kiralanma amacı dışında kullanıldığı iddiası TBMM'de!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan bir alanın kiralanma amacı dışında kullanıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Değerli konut vergisinde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnalar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında 'Değerli konut vergisi'nde iş yeri olarak kullanılan meskenler ve müteahhitler için özel istisnaları kaleme aldı. 

amacı dışında kullanılan tarihi oteller Haberi

amacı dışında kullanılan tarihi oteller



İstanbul'da 126 otel amacı dışında kullanılıyor


Varlık içinde yokluk


     Fikret HELVACIOĞLU


Tarihi oteller, okul, banka ve han oldu. Böylece 19 bin 800 yatak kaybedildi.




Varlık içinde yoklu


     Fikret HELVACIOĞLU


   Turist akınının sürdüğü ve yatak sıkıntısının yoğun şekilde hissedildiği İstanbul'da, otel konusunda ''varlık içinde yokluk'' çekiliyor. İlgisizlikten, bakımsızlıktan kaybolmaya yüz tutan tarihi oteller okul, banka ve han olarak kullanılıyor. Böylece 20 bin yakın yatak kapasitesinin ortadan kalkmasına göz yumulmuş oluyor. 

   Turizm mevsiminin başladığı şu günlerde, tarihi otellerin...