28 / 03 / 2024

Amsterdam köprü restorasyon

Amsterdam köprü restorasyon

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

800 yıllık köprünün üzerine iş makinası çıkardılar: Büyük taşlar vardı!

Sivas Divriği'deki Kız Köprüsü’nün onarımını yapan müteahhit, 800 yıllık tarihi köprünün üstüne iş makinası çıkardı. Firma "Büyük taşlar vardı, o nedenle iş makinasıyla çalışmak zorundayız" savunması yaparken, arkeolog Nezih Başgelen “İş makinası ile restorasyon olmaz” şeklinde açıklama yaptı.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Amsterdam'daki bin 616 köprü 2 milyar euroya yenilenecek!

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çökme riski bulunan bin 616 köprü yenilenecek. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından incelemeye alacak.

Amsterdam köprü restorasyon Haberi

Amsterdam köprü restorasyon

Rıhtım ve köprü tadilatı için yüz milyonlarca Euro’luk bütçe hazırlanıyor. Karar Gazetesi'ne göre, uzun vadeli yenileme çalışmaları 2 milyar Euro’ya mal olacak. Trafikten sorumlu Amsterdam Belediye Başkan Yardımcısı Sharon Dijksma’nın hazırladığı plana göre, kentteki köprü ve rıhtımlar ihmal edildi.

Daha çok yeni projelere ağırlık verilen 100 yıldan eski olan köprü ve rıhtımlara gerekli bakım yapılmadı. Raporda, Amsterdam’daki köprülerin yönetim ve bakımının yetersiz olduğuna vurgu yapıldı. Geçen yıl denetimi yapılan köprülerden 6’sının trafiğe kapatılmasına karar verildi. Köprülerle ilgili ciddi önlemler alınacak. Amsterdam Belediyesi 39 köprüyü daha yakından...