28 / 03 / 2024

Anıt eser kurulu mevzuatı

Anıt eser kurulu mevzuatı

Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarına münhasır olarak oluşturulan kurulunu ifade ediyor. Peki anıt eser kurulunun görevleri nelerdir? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yasal esaslar...

Havalimanı değil zafer anıtı!

Başkan Erdoğan’ın, “Bu bir havalimanı değil, zafer anıtı” şeklinde tanımladığı Yeni Havalimanı, son 5 yıldaki tüm saldırılara rağmen, geri adım atmayan güçlü liderin vizyonuyla bugün açılacak. 

Mistral GYO Olağanüstü Genel Kurulu 2 Ekim'de toplanıyor!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağanüstü Genel Kurulu 2 Ekim 2018 tarihinde şirket genel merkezinde toplanacak...

Mistral GYO Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı 2 Ekim'de!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağanüstü Genel Kurulu toplantısı 2 Ekim 2018 tarihinde yapılacak...

Ordu Şehitlik Anıtı'nın ihalesi yapıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Şehit Anıtı'nın ihalesi gerçekleşti. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi anıtının temeli atıldı!

TBMM Başkanı Kahraman, 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine katıldı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttük!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Ankara muhtarlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini ifade etti...

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti. İTÜ Mimarlık Fakültesi 1951 mezunu olan Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlandı. 

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.

Ankara 15 Temmuz Şehitler Anıtı pazar günü açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da hayata geçirilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı"nda incelemelerde bulundu.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Anıt eser kurulu mevzuatı Haberi

Anıt eser kurulu mevzuatı

Anıt eser kurulunun görevleri nelerdir?

Anıt eser; Kullanım durumu, konumu, fonksiyonu, ziyaretçi yoğunluğu ile tarihi ve sanatsal özellikleri de dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenen taşınmaz kültür varlıkları olarak tanımlanıyor.

             

Anıt Eser Kurulu ise; Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarına münhasır olarak oluşturulan kurulunu ifade ediyor. Peki anıt eser kurulunun görevleri nelerdir?


Anıt Eser Kurulunun kuruluşu, görevleri ve çalışma esasları, 27 Kasım 2005 tarihinde 26006 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Alan Yönetimi ile Anıt Eser Kurulunun Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor.


Anıt Eser Kurulunun kuruluşu

Madde 18 — Anıt eser niteliğindeki taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla o esere münhasır anıt eser kurulu kurulur. Kurul yönetimi oluşturulacak anıt eserler, anıt eser üzerinde tasarruf yetkisine sahip idarenin onayı alınarak...