17 / 04 / 2024

Ankapark enerji üretimi

Ankapark enerji üretimi

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Bu illerde acele kamulaştırma kararı alındı! Cumhurbaşkanı imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Pek çok şehirde enerji üretimi ve iletim hatları için acele kamulaştırma kararları verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kararlar.... 

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi kuruldu!

Termico Enerji Üretimi Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Türkmen tarafından kuruldu.

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bgc Gayrimenkul Kiralama Ve Enerji Üretimi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Conoğlu tarafından kuruldu.

TMSF Adularya Enerji’yi yeniden satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) daha önce de satışa sunulan Adularya Enerji Üretimi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 1.1 milyar TL bedelle yeniden satışa çıkardı.

MNG Şirketler Grubu'ndan e-ticaret’e yeni bir soluk!

Alt yapı, inşaat, otel yatırımları, enerji üretimi ve pazarlaması ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan MNG Şirketler Grubu, “setmoda.com” ile online alışverişe farklı bir bakış açısı getiriyor.

Sinan Ak, Zorlu Enerji Grubu Başkanı oldu!

Ak, elektrik üretimi, satışı ve ticaretinden, enerji santralleri inşası, bakımı, onarımı ve işletme hizmetleri ve doğalgaz dağıtımına enerji sektöründe geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Zorlu Enerji Grubu’nun yatırım ve vizyonuna liderlik edecek.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Malatya'ya güneş enerji santrali kuruldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin trambüs bakım istasyonu çatısına kurduğu güneş enerji santralinde, 3 ayda yaklaşık 115 bin kilowatt/saat elektrik üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Almanya'da Nisan ayında inşaat üretimi yüzde 1,7 geriledi!

Almanya'da sanayi üretimi Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,8 artarak piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Enerji üretimi yüzde 1,1 arttı ve inşaat üretimi ise yüzde 1,7 geriledi.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı evlere giriyor!

Panasonic, Türkiye’de hedef büyütüyor. Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız, “Ev kullanıcıları yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağıyla üretimi kendisi yapacak. Bu sistem için çeşitli krediler bulunuyor” dedi.

Ankapark enerji üretimi Haberi

Ankapark enerji üretimi

Ankara  Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Ankapark’taki açık otoparkın üzerine, güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. 5 bin araçlık otoparkın üzerindeki santralde maksimum enerji verimliliğine sahip 83 bin 400 adet 120 wattlık ince film paneller kullanıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yılmaz'ın haberine göre Ankapark GES, 10 megawatt elektrik enerji kapasitesi ile yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretecek. Güneş enerjisi santralinde üretilen elektrik satılıp, yıllık 13 milyon TL kazanç sağlanacak. Belediye yetkilileri Ankapark GES için parkın açılmasının beklenmeyeceğini açıkladı.

15 gün zaman içerisinde GES’in elektrik üreterek aktif hale gelmesi planlandığını vurgulayan yetkililer, “Dünyada en büyük çatı üzeri uygulamalı projesi sayılan Ankapark güneş enerji santralinin uzaktan enerji izlemesi ve sistem kontrolleri yapılabilecek. Ayda yaklaşık 4 bin 500 aracı şarj edecek 20 adet...