20 / 04 / 2024

Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü kitabı

Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü kitabı

Mimarlık dünyasının başarılı ve önde gelen ismi Doğan Hasol'un ilk kez 1976 yılında mimarlık dünyasına sunduğu, Türkçe mimarlık dilinin kavram ve terimlerini çizim ve fotoğraflar eşliğinde tanımlayan 'Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü', her baskısında gözden

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmet Sönmez İç Mimarlık İnşaat Ahşap Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sönmez tarafından kuruldu.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

3b Süleymanoğlu Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

3b Süleymanoğlu Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de Burak Süleymanoğlu ve Osman Süleymanoğlu ortaklığında kuruldu.

S Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S Art Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Güler tarafından kuruldu.

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Çoban tarafından kuruldu.

Sinem Özlük İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sinem Özlük İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de kuruldu.

Kaktüs Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaktüs Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Venüs Dekorasyon Mimarlık Yatçılık Mobilya Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Dekorasyon Mimarlık Yatçılık Mobilya Sanayi Limited Şirketi bugün Kartal'da 12 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kurtuluş, Murat Türkoğlu ve Özlem Demir ortaklığında kuruldu.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Sümer Grup Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sümer Grup Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Halime Özel tarafından kuruldu. 

Sönmez Plan Proje Tasarım Ürün Uygulama Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sönmez Plan Proje Tasarım Ürün Uygulama Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cuma Ali Mintaş tarafından kuruldu. 

Bursa'da Hasan Sözüneri Mimarlık Tasarım Merkezi oldu!

Bursa'da 1982 yılında kurulan  Hasan Sözüneri Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak kabul edildi...

Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü kitabı Haberi

Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü kitabı

Mimarların başvuru kaynağı olarak kullanılan sözlük, 10. baskısıyla bugüne değin on binlerce kişiye ulaştı. Sektör profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler için vazgeçilmez bir bilgi kaynağı olan "Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü" geçen yıllar içinde Türk mimarlık dünyasına benzersiz katkılar sağladı.

"Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü" bir kez daha gözden geçirilerek, güncellendi. Bugüne kadar 30.000'in üzerinde basılan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, 10. baskısına ulaştı. Genişletilmiş yeni baskısıyla okuyucularla buluşan sözlüğe mimarlık alanındaki yenilikler, yeni kavramlar ve buluşların ürünü sözcükler eklenmiş; zamanla eskiyen ve aşınan, hatta yok olan sözcükler ayıklanmıştır.

Türkçe mimarlık terminolojisinin oluşmasında büyük payı olan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, yenilenen baskılarında eklenen çok sayıda madde...