24 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı en yüksek yolcu sayısı

Antalya Havalimanı en yüksek yolcu sayısı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'na dün toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında rekora imza attığını belirtti.

Antalya Havaalanı 175 bin 806 yolcu sayısı ile rekor kırdı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'na dün toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında rekora imza attığını belirtti.

Antalya Havalimanı 175 bin 806 yolcu sayısı ile rekor kırdı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'na dün toplam uçak, yolcu trafiği ve dış hat gelen yolcu sayısında rekora imza attığını belirtti.

Antalya'ya en fazla turist Almanya'dan gelmiş!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, şehre bu yıl gelen yabancı turist sayısının 7 milyonu geçtiğini, ilk sırada da Alman misafirlerin yer aldığını açıkladı. 

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Antalya'da en çok konut sigortası tercih edildi!

Generali Sigorta Antalya'nın sigorta tercihlerinin yer aldığı verileri yayınladı. Açıklanan verilere göre Antalyalılar en çok konut sigortasını tercih etti.

Antalya'da en çok tercih edilen sigorta DASK oldu!

Antalya'da en çok tercih edilen sigortacılık ürün ve hizmetleri yüzde 44.4 ile zorunlu deprem sigortası (DASK) oldu.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Antalya Havalimanı ihalesi neden iptal edildi? Cahit Turhan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Antalya Havalimanı'na ilişkin ihale, finans piyasasının stabil hale gelmesi talebi nedeniyle iptal edildi." dedi...

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırma ve işletme ihalesinin iptali meclise taşındı! 

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın, ihalenin ne gerekçeyle iptal edildiğini, iptal sürecine kadar kaç firmanın teklif verdiğini ve bu firmaların hangileri olduğunu açıklamasını talep etti... 

Antalya Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesi iptal!

Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ihale iptal edildi. Teminat tutarı 40 milyon euro olarak belirlenen ihalenin iptali Resmi Gazete'de duyuruldu...

Antalya Havalimanı en yüksek yolcu sayısı Haberi

Antalya Havalimanı en yüksek yolcu sayısı


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Havalimanı'nın dün uçak ve yolcu sayısıyla tarihi bir rekor kırdığını bildirdi. 


Birdal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın bayram tatiline tarihi rekorla girdiğini duyurdu. Havalimanı çalışanlarına teşekkür eden Birdal, açıklamasında şunları kaydetti:


"Bayram tatili Antalya'yı uçurdu. Havalimanı dün 991 uçak ve 177 bin 881 yolcu ile tarihi bir rekor daha kırdı. Turist de turizm de bayram ediyor. Antalya Havalimanı'nda rekor sayıda yolcu ve uçağa güvenli ve kaliteli hizmet sunarak turizmin yüzünü güldüren DHMİ ve AYT ailesine...