25 / 04 / 2024

Antalya Side Antik Kent çinli gazeteciler

Antalya Side Antik Kent çinli gazeteciler

Çinli turistlerin 2014 yılı kültür ve arkeoloji turları Side Antik Kent'te başladı. Uzak Doğu'lu turistler Anadolu'nun kültürel varlıklarını tanımada Antalya'da Xanthos, Letoon, Myra, Perge, Termessos ve Side antik kentlerini pilot bölge seçti...

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

Antalya için korkutan uyarı: Tarihsel döngü süresini çoktan doldurdu!

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler nedeniyle Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını dile getirerek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

Roma dönemine ait Antik Tiyatro'ya 'prefabrik tuvalet' yapıldı!

Antalya Side'de Roma dönemine ait antik tiyatronun içerisine prefabrik tuvalet yapıldı.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Antalya'da 3.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Antalya İli Manavgat İlçesi Side Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 654 bin 660 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Side’nin imar sorunu çözüldü!

Side’nin yıllardır çözülemeyen imar sorunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından ortadan kalktı...

Maxholiday Hotels Stone Palace Side icradan satışta!

Antalya İli Manavgat İlçesi Çolaklı Mahallesi'nde yer alan  Maxholiday Hotels Stone Palace Side icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan otelin bedeli 119 milyon 709 bin 81 TL olarak belirlendi.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

Agora Antalya AVM bugün açılıyor!

Agora Antalya Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bugün Antalya'da açılıyor.  Adını antik çağdaki çarşı, pazar, ticaret yeri anlamına gelen 'Agora'dan alan AVM, Antalyalılar ile bugün buluşacak. 

Antalya Side Antik Kent çinli gazeteciler Haberi

Antalya Side Antik Kent çinli gazeteciler

Çinli gazeteciler ve turist rehberleri dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'in tanıtımı için fotoğraf çekimi yaptı.


Çinli turistlerin 2014 yılı kültür ve arkeoloji turları Side Antik Kent'te başladı. Uzak Doğu'lu turistler Anadolu'nun kültürel varlıklarını tanımada Antalya'da Xanthos, Letoon, Myra, Perge, Termessos ve Side antik kentlerini pilot bölge seçti. 


Çinli turistler, Avrupa, İskandinav ve Rus turistler gibi deniz,kum ve güneş turizmini tercih etmiyor. Çinli turistlerin Anadolu'da tarihi ve kültürel varlıkları yerinde ziyaretlerde en önemli hobileri tarihi eserlerle birlikte fotoğraf çektirmeleri ve güneşli havalarda ciltlerinin bronzlaşmaması için şemsiye ile dolaşma yer alıyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Çinli turistlerin Güney Kore ve Japon turistlerde olduğu gibi yüzde 99'u kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik tatil yapma anlayışı oluşturuyor. 

Pekin'in Sesi gazetesi foto muhabiri...