23 / 04 / 2024

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi nerede

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi nerede

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

Altın ve dolar tahminleriyle sık sık ekranlara çıkan İslam Memiş, son yayında takipçilerinden gelen, “Elinde Türk Lirası olanlar altın mı yoksa dolar mı almalı” sorusunda dikkat çeken bir yanıt verdi.

Türk Hava Kurumu'ndan 44 adet satılık gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Aksaray ve Yalova'da yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Karadağ Türk müteahhitlerin yeni gözdesi oldu!

Karadağ, sunduğu pek çok avantaj ile Türk yatırımcıların da gözdesi. Bugüne kadar daha çok Ortadoğu ülkelerinde inşaat projeleri gerçekleştiren Ongan İnşaat ve Antalya merkezli BHG Yapı da bu ülkede yatırım yapmayı tercih edenler arasında...

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Antalya Türkbeleni Projesi’nin temeli atılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’a nefes aldıracak 350 dönümlük Türk Beleni Mesire Alanı Projesi’nin temelini Cumartesi günü atacak.

Türk Kızılayı Antalya Muratpaşa'da inşaat yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kışla Mahallesi'nde bulunan binayı yıkarak konut inşaatı yaptıracak. İhale için en geç 21 Mart 2017 tarihine kadar teklif verilmesi gerekiyor.

Antalya Türk Beleni Mesire Alanı için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’a nefes aldıracak Türk Beleni Mesire Alanı Projesi için çalışmalar başladı.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi nerede Haberi

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi nerede


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in  büyük önem verdiği Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kurulması için oluşturan üst kurul, ilk toplantısını Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı’nda yaptı. Toplantıya Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Dr. Emin Mahir Balcıoğlu, Kültür Bakanlığı Müzeler Daire Başkanı Yaşar Güneş, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürü Müzeler Şube Müdürü Suzan Bayraktaroğlu, Arkeolog Kayhan Dörtlük, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ile Turizm ve Müzeler Daire Başkanı İlyas Çopur katıldı.

TÜREL ÖNCÜ BİR BAŞKAN

2018 yılında açılması öngörülen müze için düzenlenen ilk toplantıda; müzenin amacı, misyonu, hedef kitlesi, koleksiyon başlıkları, müzenin temel değerleri ve sergilenecek eserler gibi konular belirlendi. Toplantıda Prof. Dr. Filiz Yenişehiroğlu; Antalya’nın zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, bu değerleri ve bilgileri yeni kurulacak bir müze ile göstermek istediklerini...