24 / 04 / 2024

antalya yatırım 2014

antalya yatırım 2014

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre Antalya, toplam yatırım bütçesinin yüzde 32'sini elinde bulunduruyor. Konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Antalya'ya tatile gelen ya yatırım yapıyor ya da ev alıyor!

Tatilcilerin gözdesi olan Antalya, konut satışı ve yatırım konusunda da yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor.

NG Hotels'den Antalya'ya 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı!

Sapanca ve Afyon'da toplam 3 otel açılışı yapan NG Hotels yatırımlarına devam ediyor. Grup son olarak Antalya'da 1.5 milyar TL'lik otel yatırımına imza attı. 

Antalya'da gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgeler!

Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi İlker Ay, Türkiye'nin turizm kentlerinden Antalya'nın gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgelerini sıraladı.

Antalya Havalimanı'na 450 milyon avroluk terminal yatırımı!

Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) Stefan Schulte, ''Antalya Havalimanı'na bugüne kadar 450 milyon avronun üzerinde terminal yatırımı yapıldı'' dedi.

Antalya Büyükşehir’den Kepez’e 2.2 milyar TL’lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 4.5 yılda Kepez’e 2.2 Milyar TL’lik yatırım yaptığını dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Kepez’in Antalya’nın arka bahçesi olmaktan çıkıp Antalya’nın ön bahçesi haline geldiğini söyledi

Antalya Korkuteli'ne 200 milyon TL’lik yatırım!

Antalya’nın dört bir yanına yatırım yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi 4 yılda Korkuteli’ne de 200 milyon TL’lik yatırım yaptı. 

Antalya Büyükşehir’den Kaş’a 363 milyon TL’lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaş’ta hizmet seferberliği sürdürürken ilçeye 4 yılda 363 milyon 725 bin TL’lik yatırım yaptı.  

Antalya Kumluca’ya 150 milyonluk yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca’ya bugüne kadar 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Antalya Finike'ye 201 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike’ye 3.5 yılda 201 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

BTL Hospitality yatırım için Antalya'yı seçti!

Çin'in en büyük otel ve turizm grubu BTL Hospitality, yatırım için Antalya'yı seçti. 26 ülkede 170 oteli bulunan firma, Antalya'ya da yeni proje geliştirecek.

Antalya Serik'e 3 yılda 80 milyon TL'lik yatırım!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Serik’e 3 yılda yaklaşık 80 milyon TL'lik yatırım yaptı.

antalya yatırım 2014 Haberi

antalya yatırım 2014

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, konaklama sektörü yılın 9 aylık döneminde 267 proje için 4 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bu dönemde komple yeni yatırımı öngören 3,5 milyar liralık 226 proje ile 60 bine yakın yeni yatak üretilecek. 


Bu yatırımlarla 14 bine yakın kişi iş imkanı bulacak. Yeni yatırımlarda ilk sırayı Antalya alırken, yapılacak yeni yatakların ve yaratılacak iş olanaklarının yüzde 33'ünü bu il sağlayacak. Öte yandan Antalya toplam yatırım bütçelerinin de yüzde 32'sini elinde bulunduruyor. İkinci sıradaki İstanbul ise bu değerlerden yüzde 15-17'lik paylar alıyor. Bu iki ili Muğla, Konya, Mersin, Bursa, Yalova, Gaziantep, Aydın, Balıkesir ve İzmir takip ediyor.Yeni yatırımların tesis türlerine göre dağılımında 3, 4 ve 5 yıldızlı...