28 / 03 / 2024

antalyada konut satışlarında düşüş var

antalyada konut satışlarında düşüş var

Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

antalyada konut satışlarında düşüş var Haberi

antalyada konut satışlarında düşüş var

TR61 olarak adlandırılan Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti. Ülke genelindeki konut satışlarının 2015 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 20,1 oranında azalarak 92 bin 483 olarak gerçekleştiğini ifade eden Abdi Öncel, konut satışlarında, İstanbul'un 15 bin 994 konut satış, yüzde 17,3 oranıyla en yüksek paya sahip olduğunu söyledi. 


Antalya'da 2014 Eyliil ayında 6 bin 136 konut satıldığına işaret eden Öncel, konut satışının 2015 Eylül ayında yüzde 30 oranında azalarak 4 bin 294 olarak gerçekleştiğini ifade etti. Eylül ayı verilerine göre Antalya'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en yüksek paya sahip iller arasında 4'üncü sırada...