26 / 04 / 2024

AOÇ arazisi ne olacak

AOÇ arazisi ne olacak

Ankara'da yer alan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilecek.

14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündeminde! 1,5 ay önce üretim durmuştu! Araziye ne olacak? 

Edremit'teki 14 bin hektarlık Vakıf Zeytinlikleri arazisi Meclis gündemine taşındı. Vakıf Zeytinleri Genel Müdürlüğüne ait işletmede üretim 1,5 ay önce durdurulurken, buradaki arazinin ne olacağı merak ediliyor. 

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Amme arazisi ne anlama geliyor? Amme arazisi hangi arazilerdir?

Amme arazisinin ne olduğu, ne anlama geldiği gayrimenkul alanında meraklı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte o detaylar!

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak?

Ağaoğlu Bodrum projesi ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Dev projeyle ilgili izinler tamamlandığında projenin başlaması bekleniyor.

ABB iştiraki Anket A.Ş.'den AOÇ arazisi için 75 bin TL teklif!

AOÇ arazilerinin metrekaresi aylık 1.5 TL'den kiralanması ihalesini Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anket A.Ş. kazandı.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

AOÇ arazisi üzerindeki Hippoterapi Merkezi kiraya verilecek!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından AOÇ arazisi üzerinde inşa edilen Hippoterapi Merkezi’nin kiraya verileceğini duyurdu. 34 bin metrekarelik alana sahip tesis için 6 Mayıs’ta kiralama ihalesi  düzenlenecek.

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

TOKİ'den Ankara AOÇ arazisi açıklaması!

TOKİ, 17 Eylül 2019 tarihinde yapılan Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kiralanmasına ilişkin ihale hakkında açıklama yaptı...

Vatandaşlar AOÇ arazisi ihalesi için iptal istiyor! 

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin ihalesinin iptal edildiği TOKİ tarafından duyurulmuştu. TOKİ önünde protesto yapan kuruluş temsilcileri "Erteleme değil, iptal istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası: AOÇ arazisi 1 liraya gidiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan, bugünkü Resmî Gazete kararına göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan, Ankapark sınırında toplam 8 bin 500 metrekare alanda tarımsal depolama alanının 1-4 TL arası bedelle kiraya verildiğini açıkladı.

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

AOÇ arazisi ne olacak Haberi

AOÇ arazisi ne olacak


Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından sonra maddelerinin müzakerelerine geçildi.

AOÇ ARAZİSİ ANKARA BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLECEK


Kanunla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygun görüşü ile Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) belirlenen arazisi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AOÇ tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemek şartıyla, AOÇ Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak bir protokolle Ankara Büyükşehir Belediyesine, hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar yapılmak üzere 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis edilecek.

Tahsis süresinin sonunda ise alan içerisindeki her türlü yapı...