20 / 04 / 2024

apartman ortak yerlerinde tadilat

apartman ortak yerlerinde tadilat

Ortak yerler, günümüzde müstakil ev yaşamından apartman dairesi yaşamına geçişte önem kazanan bir konudur. Peki apartman dairesinde yaşayan kişiler ortak yerlerde tadilat yapılması kararını nasıl alıyorlar?

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

Apartman ortak kullanım alanı işgali!

Bir site ya da apartmanda oturanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte apartman ortak kullanım alanı işgali...

Apartman sakinleri dikkat! Artık internetten gönderilecek!

Komisyonda görüşmelere başlanan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları değişecek. 

Emrah Apartmanı'nın müteahhitinden pişkin cevap!

İzmir'deki depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği Emrah Apartmanı'nın müteahhidi Hayati Uzun'un apartmanın ortak watsapp grubunda verdiği pişkin cevap 'bu kadarına da pes' dedirtti.

Balkonu kapatmak için site yönetiminin izni şart!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramaz. 

Balkonu odaya katmak için izin almak gerekiyor mu?

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramıyor.

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

Apartman aidat kanunu 2019!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman yönetiminin belirlediği aidat miktarını ödüyor.

Apartman yöneticisi masrafa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 dairelik apartmanda, apartman giderleri toplanıyor. Yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor. Yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi?' sorusunu yanıtladı

Apartman sakinleri dikkat! Masraflara yönetici de ortak!

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması konusunu kaleme aldı. İşte 6 maddede apartman ortak alanlarının kullanımı ve ki̇ralanması...

apartman ortak yerlerinde tadilat Haberi

apartman ortak yerlerinde tadilat

Günümüzde 1965 yılında yürürlüğe giren 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile birlikte önem kazanan apartmandaki ortak yerler konusu, toplu yaşamdan kaynaklanan sorunların ve çözümlerin odak noktası konumundadır. Ortak yerler konusu, bu kanunda açıkça belirlenmiş ve toplu yaşamdan kaynaklanabilecek herhangi bir soruna karşı çözümler sunulmuştur.


Bir yapıda esas olan o binanın yönetmelik planıdır. Yönetmelik planı; Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28. Maddesi, Yönetim Planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini, yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor.. Yönetim Planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim Planı'nın değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33'üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.


Yönetim planı tapuya tescil edilir, yönetim planı, Kat Mülkiyeti Kanunu'na ve hukukun genel ilkelerine...