19 / 04 / 2024

Apartman tadilat saatleri

Apartman tadilat saatleri

Apartman dairelerinde yapılacak kimi tadilatlar için komşuluk hukuku çerçevesinde apartmandaki diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Peki pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Daire içi tadilat izni!

Apartmanda yer alan bağımsız bölümünüzde tadilat yapacağınızı düşünelim. Bu durumda komşulardan daire içi tadilat izni almanız gerekiyor. Ayrıca tadilat işimizi daire içi tadilat saatleri içerisinde yapmanız gerekiyor...

Apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

Apartmanda Gürültü Kanununa göre, belirlenen saatler dışında apartmanda gürültü yapmak suç teşkil ediyor. Bu yasağa uymayanlar Kabahatler Kanununa göre cezalandırılıyor. Peki buna göre, apartmanda saat kaçtan sonra gürültü yapılmaz?

Apartman kuralları!

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran yapılarda, tüm apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belli kurallara uymaları gerekiyor. İşte apartman sakinlerinin uyması gereken apartman kuralları...

Apartman tadilat saatleri!

Apartmanda yapılacak tadilatların, çevreye gürültü vermesi nedeni ile uygun saatlerde yapılması gerekiyor? Peki hangi saat dilimleri tadilat saati oluyor? İşte uyulması gereken apartman tadilat saatleri...

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Ezgi Mola'nın tadilat isyanı!

Şu sıralar Masumlar Apartmanı'ndaki rolü ile adından söz ettiren oyuncu Ezgi Mola, evinin mutfağında tadilat yaptırıyor. Başarılı oyuncu tadilat için istenilen ücrete isyan etti. 

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Apartmanda refahın sağlanması adına, apartman sakinlerinin gürültü yasaklarına uyması gerekiyor. Bu yasaklara uymayan kimseler hakkında idari para cezaları uygulanıyor. Peki, apartmanda gürültü yasağı saatleri nelerdir?

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Peki, evde tadilat hangi saat aralığında yapılmalı? İşte evde tadilat saatleri 2014...

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

Sitede tadilat nasıl yapılır?

Sitede tadilat nasıl yapılır? Konut apartmanı ve konut sitesi gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran binaların ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve ilaveler tüm kat maliklerini ilgilendiriyor..

Apartman görevlisi çalışma saatleri!

Apartman görevlisi, apartmanın bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işleri yapar. Peki apartman görevlisi günde kaç saat çalışır? İşte apartman görevlisi çalışma saatleri..

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu!

Kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu nedir? Apartmanda kalıcı bir değişiklik veya tadilat yapılması durumunda bu giderleri kiracı mı öder, ev sahibi mi öder? İşte kiracının apartman giderlerinden sorumluluğu...

Ortak yerlerde tadilat!

Ortak yerler, günümüzde müstakil ev yaşamından apartman dairesi yaşamına geçişte önem kazanan bir konudur. Peki apartman dairesinde yaşayan kişiler ortak yerlerde tadilat yapılması kararını nasıl alıyorlar?

Apartman tadilat saatleri Haberi

Apartman tadilat saatleri

Pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?

Apartman dairesinde yapılacak kimi tadilatlar için diğer kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. Daire sahibi ancak; kat maliklerinin ve yönetim planının izin verdiği tadilatları yapabiliyor.


Yapılacak tadilatlarda bir diğer önemli nokta ise tadilat saatleri oluyor. İstirahat saatleri içerisinde tadilat çalışmalarına ara verilmesi; mesai saatlerinde tadilat çalışmalarına devam edilmesi gerekiyor.


Buna göre, tadilatların hafta içi 8:30-17:30 arası hafta sonu ise 11:00-17.30 arası tadilat yapılması için uygun zaman dilimi olarak kabul ediliyor. 


Peki, izin alınması gereken tadilat çalışmaları arasında pencereye demir yaptırmak yer alıyor mu? Bir diğer deyişle pencerelere demir yaptırmak için apartmandakilerin izni gerekir mi?


Giriş katında oturan kat malikleri güvenlikleri için pencerelere demir yaptırabiliyor. Yapılacak bu tadilat işlemi için apartman sakinlerinden izin alınmasına gerek duyulmuyor. 


Ancak, komşuluk hukuku...