16 / 04 / 2024

Apartman talimatnamesi nedir

Apartman talimatnamesi nedir

Apartman talimatnamesi nedir? Apartman talimatnamesi kapsamında nelere yer veriliyor? Apartman talimatnamesi nasıl ve neden hazırlanıyor? Apartman talimatnamesi kim tarafından hazırlanıyor? İşte apartman talimatnamesi ve örneği...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Kapıcı talimatnamesi örneği!

Kapıcılar apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerden sorumlu oluyor. İşte kapıcı talimatnamesi örneği..

Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir?

Apartmanın ortak alanları için apartman sakinlerinin belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki bir evde kiracı varsa ne olur? Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir? Kiracı apartmanda neleri öder? Neleri ödemez?

Apartman toplantısı hazirun cetveli nedir?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılıyor. Apartman yönetim toplantılarında hazirun cetvelinin bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, hazirun cetveli nedir?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor. Peki, apartman giderlerine katılım nasıl sağlanır? Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Apartman işletme projesi nedir?

Kat malikleri kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa, yönetici gecikmeksizin bir işletme projesi yapmak ile sorumlu oluyor. Peki, apartman işletme projesi nedir? Nasıl yapılır?

Yönetici aidat toplama usulü nedir?

Apartmanda sunulan güvenlik, temizlik ve kapıcı gibi günlük hizmetlere karşılık olarak aidat toplanıyor. Peki, yönetici aidat toplama usulü nedir? Apartman aidatı elden toplanır mı?

Kiracının apartman giderlerine katılma sorumluluğu nedir?

Apartman ve konut sitelerinde mesken veya işyerinde kiracı olması halinde, aylık giderler için toplanacak aidatlara kiracının katılması mı gerekiyor? Kiracının apartman giderlerine katılma sorumluluğu nedir?

Sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?

Diğer işçiler gibi apartman görevlilerinin de sigortalı çalışma hakları bulunuyor.Peki,sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?Sigortasız apartman görevlisi çalıştırma cezası nasıl uygulanıyor?

Apartman talimatnamesi nedir Haberi

Apartman talimatnamesi nedir

Apartman talimatnamesi!

Apartman talimatnamesi kapsamında tüm apartman sakinlerinin uymaları gerektiği bir dizi apartman kuralları sıralanıyor. Bu kurallara tüm apartman sakinlerinin riayet etmeleri gerekiyor. Kurallara uygun olarak davramılması durumunda apartmanda; her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanı garanti ediliyor.


Bir apartmanda alınabilecek kimi kurallar aşağıda sıralanıyor. İşte apartman talimatnamesi örneği:


Örnek apartman talimatnamesi:

1- Kat Maliki; binanın dış duvarlarında, çatısında, cephesinde ve pencerelerinde bakım ve temizlik yapan işçilere iş süresince iskele kurabilmesi için balkonunu veya terasını kullanması için izin vermek zorundadır.

2- Balkondan veya diğer müşterek yerlerden halı vb. şeyler silkelemek yasaktır. Silkelemek zorunluluğu olursa PAZAR ve PAZARTESİ günleri; ARKA BALKONDAN ve belirtilen saatler arasında, SİLKELEME yapılacaktır. Bunun dışında silkeleme yapılmayacaktır. Silkeleme Saatleri:

-Daire 13: 09.00-10.00 saatleri arasında

-Daire 11 ve 12: 10.00-11.00 saatleri...