29 / 03 / 2024

apartmanda daire sahipleri

apartmanda daire sahipleri

Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Peki, apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Sitelerde ortak alan işgaline dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire sahibi olduğumuz binada kat mülkiyeti var ama yönetim planı yok. Bazı daire sahipleri bahçede tahtadan baraka yapmış, otopark olarak kullanıyor. İtiraz ettiğimizde yönetim planı ile kendilerine tahsis edildiğini ileri sürüyorlar. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Site yöneticileri dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Binamızda bazı daire sahipleri projeye aykırı şekilde değişiklik yaptılar. Kaldırılması için yönetici dava açmıyor. Yöneticinin görevleri arasında bu yok mu? Bu hale katlanmak zorunda mı kalacağız? Yöneticinin hiçbir sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

Emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

Arsa, arazi, bina ve daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi 2020 ödemeleri ertelendi mi? 

KİPTAŞ Silivri 3. Etap daire belirleme kurasına koronavirüs engeli!

22 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Silivri 3. Etap, hak sahipleri için daire belirleme kura çekilişi ileri bir tarihe ertelendi.

Aidatını ödemeyenler dikkat! Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya verilebiliyor.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Aidatını ödemeyen evinden oluyor!

Aidatlarını ödemeyen daire sahipleri, apartman giderlerinde sorun çıkarıyor. Yasalar, aidatını ödemeyen ev sahipleri ve kiracılara ağır yaptırımlar uyguluyor. Aidat ödemeyenlerin evlerini, apartman sahipleri satabiliyor…

Aidat ödemeyenler dikkat: Evinizden olabilirsiniz!

Apartman ya da site aidatlarını göz ardı etmemeniz gerekiyor.  Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayet etmesiyle icraya veriliyor ve evlerinden olabiliyor.

Müteahhitler metrekare, arsa sahipleri daire pazarlığında!

Risk altında bulunan 6.7 milyon binanın dönüşülmesi bekleniyor. Ancak müteahhitlerin metrekare, arsa sahiplerinin de daire pazarlığı çalışmaları engelliyor.

apartmanda daire sahipleri Haberi

apartmanda daire sahipleri

Apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir?

Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman daire malikleri tarafından yönetiliyor.


Apartman yöneticisi yine daire sahipleri tarafından seçiliyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleme hakkına da sahip oluyor. Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılabiliyor. 


Bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor.


Yönetimin denetlenmesi:

Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.


Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla...