26 / 04 / 2024

apartmanda nasıl tasarruf yapılır

apartmanda nasıl tasarruf yapılır

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Doğalgaz ve elektriğe kademeli tarife nasıl olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgazda kademeli olarak geçilecek tarifenin tasarruf ve verimli kullanım sağlayacağını söyledi. Peki doğalgaz ve elektrikte kademeli tarife nasıl olacak?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Faizsiz konut sistemi nasıl işliyor?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi şeklinde isimlendirilen 'tasarruf finansman' sistemiyle ilgili yasanın 7 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla rahatlığa kavuşuldu. Peki son günlerde sık sık gündeme gelen faizsiz konut sistemi nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Kamuoyunda faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemiyle nasıl ev nasıl alınır?

Miras nasıl paylaştırılır?

Sağken malını istediği şekilde tasarruf edebilen kişi miras paylaşımını nasıl yapmalıdır? Miras nasıl paylaştırılır?

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Ortak tapuya sahip olan kimselerin, tasarruf işlemi yaparken birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Kimi zaman bir ortak taşınmazın satışını isterken, diğer ortak satılmasını isteyemiyor. Bu durumda ortak tapu paylaşımı nasıl yapılır?

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?

Apartmanda kimi malik ve kiracılar diğer komşularını rahatsız edici davranışlarda bulunabiliyor. Buna karşın malik ya da kiracılar kendilerine düşen sorumlulukları da yerine getirmeyebiliyor. Peki bu durumda apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır?

Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır?

Bir işyerinin tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Peki, bu durumlarda tasarruf işlemi nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı nasıl yapılır? Hisseli işyeri satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

apartmanda nasıl tasarruf yapılır Haberi

apartmanda nasıl tasarruf yapılır

İsta tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor. Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına katkıda bulunuyor.

Türkiye’de enerji tasarrufunun teşvik edilmesi kapsamında yürürlüğe konulan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre ısı tasarrufu ve enerji verimliliği sağlanması amacıyla tüm binaların Isı Pay Ölçer sistemine geçmesi gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı raporuna göre yılda yaklaşık 600 TL tasarruf edilmesini sağlayan Isı Pay Ölçer sistemine geçen apartmanlarda daire sakinlerinin bütçesi hafiflerken; çevre korumasına da katkı sağlanmış oluyor. Türkiye’de Isı Pay Ölçer sistemiyle enerji israfının önleneceğini tüketicilerin de daha düşük maliyetlerle ısınma imkanı bulacağını belirten ista yetkilileri...