19 / 04 / 2024

Apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır

Apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır

Türkiye'de 430 bin asansörün üçte biri kırmızı etikete sahip. Yani güvenli değil. Yeni asansör yönetmeliği ise apartman yöneticilerine sorumluluk yüklüyor. Peki, apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Deprem sonrası asansörlerin denetlenmesi şart!

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8’lik deprem sırasında binalar dışında zarar gören ve çoğu zaman akıllara gelmeyen asansörlerin unutulmaması gerekiyor. Asansörlerin hem deprem öncesinde hem de deprem sonrasında periyodik olarak denetlenmesi şart.

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Deprem yönetmeliğine uygun binalardaki asansörler daha güvenli!

Asansör sektörünün öncü firması Otis Türkiye, deprem kuşağında yer alan Türkiye’da daha güvenli asansörlere sahip olunması için binaların deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yeni nesil asansörler, güven veriyor!

Yeni nesil asansörler, daha verimli, emniyetli ve akıllı sistemleriyle kullanıcıya güven veriyor. Günümüzün vazgeçilmez ulaşım araçlarının başında gelen asansörlerin ileri teknolojiyle üretilmesi veya modernize edilmesi, asansör korkusunu önemli ölçüde azaltıyor.

İzmit, asansör güvenliğinde ortalamanın üstünde!

İzmit Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan asansör kontrollerine büyük önem veriyor. Belediyenin hedefi bütün asansörlerin tamamının güvenli hale getirmek.

Ordu’daki asansörlerin yüzde 75’i kırmızı etiketli!

Ordu TSE İl Müdürü Şükrü Kömerik konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ordu ilimizin TSE ile tanışması devam ediyor. Muayene, gözetim çalışmalarımız il genelinde sürüyor. İl genelindeki asansörlerin denetimlerini yapıyoruz.

Kocasinan'daki asansörlerin yüzde 70'i güvenli!

Başladığı her işi; kaliteli, zamanında, sağlam ve güvenli bir biçimde yapmak için yoğun gayret sarf eden Kocasinan Belediyesi, asansör güvenliğinde Türkiye geneline göre yüzde 328 daha fazla başarı elde etti.

Apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Türkiye'de 430 bin asansörün üçte biri kırmızı etikete sahip. Yani güvenli değil. Yeni asansör yönetmeliği ise apartman yöneticilerine sorumluluk yüklüyor. Peki, apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Ataşehir'deki asansörlerin yıllık kontrollerini Royalcert yapacak!

Ataşehir'de bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacı ile A tipi muayene kuruluşu olan ‘’ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.’’ ve Ataşehir Belediyesi arasında görevlendirme sözleşmesi yapıldı.

Asansörlerin kontrollerini belediye ve il özel idaresi yapacak!

Asansörlerin, yıllık periyodik kontrollerinden belediye ve il özel idareleri sorumlu olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yapılan düzenlemeyle, asansörlerin kontrolleri belediye ve il özel idarelerinin yasal görevleri arasına eklendi.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Yusuf Atik: Asansörler güvenilir araçlardır!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Antalya Müdürlüğü ve Akdeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayici ve İşadamları DerneğiBaşkanı Atik "Aslında asansörler oldukça güvenli ulaşım araçlarıdır. Dünyanın en güvenli yolculukları asansörlerle yapılıyor" dedi.

Apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır Haberi

Apartmanlardaki asansörlerin güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır

Türkiye'de 430 bin asansörün üçte biri kırmızı etikete sahip. Yani güvenli değil. Yeni asansör yönetmeliği ise apartman yöneticilerine sorumluluk yüklüyor. Peki bir asansörde sorun olup olmadığını ilk bakışta nasıl anlarız? İşte dünyanın önde gelen asansör şirketlerinden olan ve 150 ülkede faaliyet gösteren ThyssenKrupp Asansör'den pratik öneriler


Bina sorumluları için 4 adımda asansör güvenliği testi:


1) Kapı açıkken, fotoselin çalışıp çalışmadığını elinizle test edin.


2) Basınç kontağını test edin. Bunun için kapı kapanırken, ayakucunuzla kapının kapanmasını hafifçe engelleyip, tekrar açılıp açılmadığını kontrol edin.


3) Sesli iletişim için interkom ve alarm sistemini kabin içinde kontrol edin.


4) Kabin içindeyken, kapıyı açmaya çalışarak açılıp açılmadığını test edin. Eğer açılıyorsa asansörün durması gerekir.



Yeni yönetmelik asansör kazalarını en aza indirecek


Periyodik asansör bakımlarında sorumluluk bina yöneticilerinde


ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü...