28 / 03 / 2024

arazi tahsisi ne demek

arazi tahsisi ne demek

Kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu çerçevesinde yerli ve yabancı girişimlerce tahsis edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu kapsamda Didim’de 3 taşınmazın ihale ilanını verdi.

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul alacaklar dikkat! Tapu masrafları ne kadar?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler devir işlemleri için tapuda belirli masrafları ödüyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte detaylar...

Türkiye Otobüsçüler Konseyi'nden arazi tahsisi açıklaması!

Türkiye Otobüsçüler Konseyi, sektörün İstanbul Anadolu Yakası'ndaki otogar ihtiyacını karşılayacak çözüme yaklaşıldığını dile getirdi. 

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Asya’nın Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

yerliaracom Sözcüsü Dr. Arzu Aydın, "Yerli teknoloji şirketlerine pozitif ayrımcılık, ihracat desteği, küresel stratejik işbirlikleri, vergi indirimi, yatırım teşviki, arazi tahsisi, gümrük muafiyeti gibi birçok farklı araçlarla yatırımlar teşvik edilmeli." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Beyoğlu Belediyesi'ne arazi tahsisi açıklaması! 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurumun TÜRGEV'den geri aldığı Beyoğlu'ndaki binanın Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilmesiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

Beyoğlu Belediyesi'nden 'arazi tahsisi' açıklaması! 

Beyoğlu Belediyesi'nden, İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesine usulsüz tahsis edildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Beyoğlu Belediyesi, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Ankara İncek'e Birleşmiş Milletler kampüsü geliyor!

Ankara İncek'teki Diplomatik Yerleşkede BM Binaları İçin Arazi Tahsisi, Tasarımı ve İnşasına İlişkin Protokol”ün onaylanması uygun bulundu.

İzmir'de kereste fabrikası için arazi tahsisi iptal edildi!

İzmir’de yaşayan Levent İsmail Şentürk’ün inşaat halindeki kereste fabrikası için İTOB yöneticileri arsa tahsisinin iptal edilmesi kararını verdi. İTOB yöneticileri Mustafa Sivridağ ve Caner Keşoğlu; “Taahhütler zamanında yerine getirilmediği için karar alınmıştır.”açıklamasında bulundu.

arazi tahsisi ne demek Haberi

arazi tahsisi ne demek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Resmi Gazetede yayınlanan tebliğine göre, aralarında Antalya, İzmir, Muğla, Denizli, Eskişehir'in de olduğu 23 şehir ve çevresindeki 96 ayrı yer için arazi tahsisine çıkıyor. Otel yatırımına tahsis edilecek hazine arazileri arasında İzmir'de Çeşme, Aydın'da Didim ve Kuşadası, Muğla'da ise Bodrum ve Datça'da da bulunuyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı açtığı tahsis ilanı kapsamında Didim’de Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde kalan 3 yer ilana çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Turizm Alanı ve merkezleri içinde yer alan yerler tahsise çıktı. Bu kapsamda Didim’deki üç yerinde içinde bulunduğu yerlerde açık ilanla duyuruldu. Bu kapsamda Hazine adına kayıtlı Didim Kızılyer mevkiinde 1198 parsel’de 100 yataklı otel veya tatil köyü, Hazine adına kayıtlı Kocaharıp mevkiinde 13302...