16 / 04 / 2024

arızalanan kombi masrafı

arızalanan kombi masrafı

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Arçelik’ten çılgın kampanya! Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostat sadece 99 TL!

Yoğuşmalı kombi almak isteyenler için Arçelik’te dev indirim kampanyası başladı. Arçelik, Atria 24 Premix yoğuşmalı kombi alana termostatın sadece 99 TL olduğunu duyurdu.

Kombi ile klima almayı düşünenler mutlaka baksın! İkili alımda 4 bin TL indirim! 6 Haziran 2023 fiyat listesi....

Haziran ayında kampanyalarını çeşitlendiren Arçelik, kombi ile klima beraber alımına 4.000 TL indirim fırsatı sunuyor. Peki, Arçelik'te klima fiyatları ne kadar? Arçelik kombi kaç TL? İşte detaylar...

Arçelik 283721 EI Kombi No Frost Buzdolabı'nda net 3 bin 500 TL indirim fırsatı! Bu fırsat kaçmaz!

Arçelik No Frost Buzdolabı, geniş saklama kapasitesi ve sahip olduğu çeşitli teknolojiler ile 4 mevsim boyunca gıdaları ilk günkü tazelikleriyle muhafaza eder. 

Arçelik 274532 EI No Frost Kombi Buzdolabı kaç lira? 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Arçelik 274532 EI no frost buzdolabı, sahip olduğu vitamin zone, full fresh+ teknolojileriyle fark yaratıyor. Peki leke tutmayan inoks rengiyle şık, altta yer alan dondurucusuyla kullanımı kolay 274532 EI, kaç litre, en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? İşte detaylar..

Arçelik kombilerde dikkat çeken fiyatlar! İşte 13 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik kombi fiyatları ne kadar oldu? En ucuz Arçelik kombi hangisi? Hangi kombi tercih edilmeli? Arçelik kombi özellikleri neler? İşte detaylar...

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar, prefabrik evler için ruhsat gerekli mi soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Arçelik kombilerde dikkat çeken kampanya! İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi...

Arçelik kombi fiyatları ne kadar? En ucuz Arçelik kombi hangisi? Hangi kombi alınmalı? İşte detaylar...

Akkuş Kombi Hastanesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkuş Kombi Hastanesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt2ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Küçük tarafından kuruldu.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Arçelik’ten profesyonel ısıtma sistemleri!

Profesyonel iklimlendirme ürünlerindeki başarısını ısıtma sektörüne taşıyan Arçelik önceden ürün gamında olan kombi ailesini ve hizmetlerini sektör beklentileri çerçevesinde yeniledi.

arızalanan kombi masrafı Haberi

arızalanan kombi masrafı

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracılık hukukuna göre; Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Peki, kombinin bozulması halinde masrafı kim öder? Kombi bozulursa kiracı mı öder? Ev sahibi mi?


Kira sözleşme hükümlerin saklı kalmak üzere bağımsız bölüme ait demirbaş giderleri mal sahibi ödemek ile mükellef oluyor. Kombi konusunda ise yapılacak masraflar şu şekilde paylaşılıyor.


Demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları...