25 / 04 / 2024

arsada tevhit

arsada tevhit

Tapu kütüğünde birden fazla aynı yada farklı kişilere ait taşınmaz malın birleştirilmesi yani tevhid söz konusu olabiliyor.Peki iki arsa nasıl birleştirilir?İki arsanın birleştirilmesi için gerekenler nelerdir?

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tevhit, ; tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı, birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın birleştirilerek tek bir parsel halini alması işlemi olarak biliniyor. Peki, tapu tevhit harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Miras kalan arsada hak arama yolları neler?

Posta yazarı Tamer Heper,"5 kardeşe miras kalan, fakat belediye tarafından satın alınan arsada nasıl hak aranır?" sorusunu yanıtladı.

Tapu tevhit harcı 2021!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında yer alan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2021 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte tapu tevhit harcı 2021...

Tapu tevhit harcı 2020!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirinin yanında bulunan birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemlerinde 2020 yılında ne kadar harç ödenecek? İşte Tapu tevhit harcı 2020...

Müteahhidi boş arsada ‘çay demleyerek’ protesto ediyor!

3 yıl önce Eskişehir'de konut inşaatına dahil olan 55 yaşındaki Behiye İpek, inşaat başlamayan arsada oturma eylemi yapıyor. 

Hollanda'daki Tevhit Camisi açıldı! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi'nin resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hollanda'daki Tevhit Camisi'nde son hazırlıklar yapılıyor! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan Bayramı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ibadete açılacak. 

Tapu tevhit harcı 2019!

Tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alma işlemi olan tapu tevhit işlemi için 2019'da ne kadar harç ödenmesi gerekecek?

Tapu tevhit harcı 2018!

İki ayrı tapu tevhit işlemi ile birleştirilerek tek tapu haline getirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödeniyor? İşte tapu tevhit harcı 2018 oranları..

11 soruda imar yönetmeliğinde ifraz ve tevhit şartları!

İfraz ve tevhit işlemlerine dair esaslar, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. İşte 11 soruda imarda ifraz ve tevhit işlemleri esasları..

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

arsada tevhit Haberi

arsada tevhit

İki arsa nasıl birleştirilir?

Tapuların birleştirilmesi işlemi yani tevhit, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi olarak tanımlanıyor.İki arsanın birleştirilmesi aynı kişiye ait arsa için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait arsalar için de yapılabiliyor.


Birleştirilecek arsalar üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile arsa mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. 


Arsaların birleştirilmesi işlemi için,arsanın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi ve arsaların en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası gibi evrakların olması gerekiyor.


Arsada birleştirme işlemi için bazı şartlar da...