20 / 04 / 2024

Arsadaki ipoteğin kalkması

Arsadaki ipoteğin kalkması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Arsadaki payın satışı için ihtimaller neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden kalan bir arsamız var. O arsadaki bize düşen payı satmak istiyoruz. Babamın diğer kardeşleri de bize sorun çıkarmıyor. Ama tapuya gittiğimizde ‘bunu satamazsınız’ dendi. Bizim bu payımızı satma şansımız yok mu?' sorusunu cevapladı.

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Kilis'te inşaat demiri çalan 4 kişi yakalandı!

Kilis'te arsadaki inşaat demirlerini çalan 4 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Kişilerin yaklaşık 200 kilo inşaat demiri çaldıkları tahmin ediliyor. 

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

TCDD İzmir'deki 6 arsadaki hissesini satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü İzmir'in 3 ilçesinde yer alan 6 arsadaki hissesini ihale ile satıyor. İhale 3 ayrı günde yapılacak..

Gayrimenkul sektörü referandum sonrası için umutlu!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörleri, referandum sonrası dönemden umutlu. Referandum belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte, Körfez ülkelerinden Türkiye’ye büyük yatırım beklendiği açıklandı.

Türk inşaatçılar, Rusya'daki kısıtlamaların kalkmasını bekliyor!

Avni Akvardar, Türk inşaat şirketlerinin yatırım ve inşa faaliyetlerine yeniden başlamak için Rusya tarafından getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini ifade etti.

İran 5 yıl içinde 300 yeni otel inşa edecek!

İran ambargonun kalkmasının ardından, ekonomiyi canlandırmak için adımlar atmayı sürdürüyor. Turizm sektörünü hızla geliştirme arayışında olan İran, bu konuda bir paket hazırladı.

Arsadaki ipoteğin kalkması Haberi

Arsadaki ipoteğin kalkması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '26 yıl önce dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı. Şimdi ‘kentsel dönüşüme girelim’ diye ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. Biz ipoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı.

26 yıl önce dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı.

Şimdi ‘kentsel dönüşüme girelim’ diye ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. Biz ipoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz? ● N.G.

Bir arsa kat karşılığı müteahhide verildiğinde, müteahhide kalacak katlara ipotek koyulur. Bunun nedeni de müteahhidin taahhüdünü yerine getirmemesi durumunda bu daireler üzerindeki ipoteğin paraya çevrilmesi ve tazminatın bu yolla karşılanmasıdır.

Herhangi bir nedenle ipoteğin...