05 / 05 / 2024

Artvin Kamilet Vadisine hes mi yapılacak

Artvin Kamilet Vadisine hes mi yapılacak

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Artvin Kamilet Vadisi’ne yeni HES projesi!

Artvin İl Genel Meclisi, Kamilet Vadisi’nde bir HES yapımına daha izin verdi. Kamilet Vadisi üzerinde HES yapımına izin verilmesinin hemen ardından MNG Holding, atağa geçti.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Arhavi'de kurulacakoaln Artvin/Arhavi Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri kesinleşti. Bakanlıkça onaylanan Yemişlik Mahallesi’ndeki söz konusu yer için çalışmalar başladı.

Rize-Artvin Havalimanına ilişkin 7 sorun mecliste!

Artvin - Rize Ortak Havalimanı meclise taşındı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin - Rize Ortak Havalimanı projesine ile ilgili sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.

Artvin'de 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı mı verildi?

Cerattepe’de maden ocağı açmak isteyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’e sadece 40 hektar için değil, Artvin’i de içine alan 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı verildiği belirlendi.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Artvin Murgul'da kentsel dönüşüm şart!

Murgul'da açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit Murgul'un Kabuk değiştirdiğini söyleyerek Murgul'da kentsel dönüşümün gerektiğine değindi. Murgul Bakır El İşlemeciliği kursunu ziyaret eden Cirit eline çekici alarak bakıra motif vermeye çalışt

Artvin Yusufeli Barajı inşaatı 3 yıl içerisinde tamamlanacak!

Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirildi. Cirit, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatında incelemelerde bulundu.

Artvin Ardanuç HES projesi protesto edildi!

Artvin Ardanuç'a yapılmak istenen beş HES regülatörü ve taş ocağı projesine halkın tepkisi büyüyor. Bölgeye iş makinelerinin getirilmesine ve HES inşaatının başlaması ihtimaline karşı Ardanuç halkı nöbetlerle bölgeyi denetleme kararı aldı.

Artvin İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısında imar görüşüldü!

Artvin İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantılarda bu ay Olağanüstü İl Genel Meclisi, gündeminde bulunan 12 gündem maddesini ele alarak karara bağladı.

Artvin İl Genel Meclisi'nin toplantısında imar görüşüldü!

Artvin İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantılarda bu ay İl Genel Meclisi, gündeminde bulunan 11 gündem maddesini ele alarak karara bağladı.

Mehmet Kocatepe'den Artvin'e 26 proje müjdesi!

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe belediyenin asli hizmetinin sosyal projelerle şehirde yaşayan insanların; yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek bu kapsamda 2016 yılı içinde 26 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi

Artvin Çoruh Park projesinde son aşamaya gelindi!

Barajlar ve HES’ler nedeniyle zor günler geçiren, anılarını sular altına gömen Artvin halkının yaşadığı üzüntüleri bir nebze olsun gidermesi ve bir nebze olsun kayıplarını karşılaması için gündeme getirilen Çoruh Park hayali gerçek oluyor

Artvin Kamilet Vadisine hes mi yapılacak Haberi

Artvin Kamilet Vadisine hes mi yapılacak

OHAL sonrası şirketler atağa geçti. Artvin’in Arhavi ilçesinde şelaleleriyle ünlü, Türkiye'nin bozulmamış en geniş alanlarından Kamilet Vadisi’nde MNG Holding tarafından yapılmak istenen Orta HES projesi için ulaşım yolu inşaatına başlandı. BirGün’e konuşan Arhavi Doğa Koruma Platformu Sözcüsü Hasan Sıtkı Özkazanç, yapılan yol inşaatıyla birlikte Kamilet Vadisi’nin tahrip edildiğini vurguladı. Özkazanç, “Bu yol inşaatı daha önce, ‘imar planı olmadan yol inşaatı yapılamaz’ denilerek inşaat Rize İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu. Bu karardan sonra firma tarafından hazırlanan ulaşım yolu imar planları Artvin İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyeleri tarafından onaylanmış ve planların iptali için Rize İdare Mahkemesi’nde tekrar dava açılmıştı. Rize İdare Mahkemesi, ulaşım yolunun iptali için açılan davayı bilirkişi incelemesi yapmadan, proje hakkında verilmiş ÇED olumlu kararı bulunduğu gerekçesi ile ret etti....