27 / 04 / 2024

asfaltların yenilenmesi

asfaltların yenilenmesi

Amerika’da 100, Avrupa’da 75 yıl dayanan beton yollar kullanılıyor. Türkiye’de ise dökülen standart dışı asfalt en fazla 1.5 yıl dayanabiliyor

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, deprem sonrasında riskli binaların yenilenmesi için çalışmalarını hızlandırdı.  Belediye çalışmaları hızlandırmak için riskli yapıların dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan plan notu düzenlemesini askıya çıkardı. 

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?

Riskli bölgelerde yer alan binaların yenilenmesi ve eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına verilen çalışmaya kentsel dönüşüm denir. Peki, kentsel dönüşümde istenen şartlar neler? İşte kentsel dönüşüme dair bilinmesi gereken detaylar...

asfaltların yenilenmesi Haberi

asfaltların yenilenmesi

1- Dökülen 20 milyon ton asfalt 1 yılda köstebek yuvasına dönüştü

2- Bozuk yollar, kazalara neden oldu ve yüzlerce insan can verdi

3- Kalitesiz malzeme ve malzeme hırsızlığı büyük zarara yol açtı

4- Can-mal kaybına rağmen kötü asfalt rant kapısı haline getirildi.


Yılda yaklaşık 20 milyon ton asfaltın kullanıldığı kara yolları köstebek yuvası gibi. Avrupa’da ortalama 3 yılda bir bakım yapılan asfalt yollar Türkiye’de bir yılı çıkaramıyor. Kara trafiğinin her geçen gün geliştiği ülkemizde, kalite standardı sebebiyle yollardaki çalışmalar da bir türlü bitmek bilmiyor. Bozuk yollardaki kazalar yüzünden meydana gelen can ve mal kayıpları yanlış ulaşım politikalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar yollardaki bozulmanın sebebini, kalitesiz malzeme kullanma ve malzemeden çalmak olarak gösterirken, alternatif olarak ise beton yolları öneriyor. Asfalta göre pahalı olmasına...