25 / 04 / 2024

Atatürk Hava limanı hakkında bilgi

Atatürk Hava limanı hakkında bilgi

1938 yılında Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine karar vermiş. Meydanda yapılacak çağdaş piste 400 bin lira sarf edilecekmiş.

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…

Atatürk Havalimanı için yıkım ihalesi açıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yıkımı için ihaleye çıkıldı. İhale, 8 Ekim 2019 tarihinde saat 14:30’da İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nde yapılacak...

Atatürk Havalimanı'nda yıkım başlıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı'nın belirli bir kısmının yıkım ihalesine çıkıyor. İhale günü 8 Ekim olarak açıklandı.

Atatürk Havalimanı için 5 milyar dolarlık öneri!

Atatürk Havalimanı’nın açık hava müzesi ve fuar merkezi kombinasyonuna dönüştürelmesi önerildi. Bu projeyle İstanbul’un dünyanın buluştuğu şehir haline getirilmesi planlanıyor.

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Atatürk Havalimanı genişletme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme kapsamında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalini genişletmek için projenin ilk etabı tamamlandı.

Hamdi Topçu: Atatürk Havalimanı kapanacak!

TÜRK Hava Yolları Yönetim Kurulu ( THY ) Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul ’a yapılan 3 ’üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı kapanıyor mu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ( THY ) Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul’a yapılan 3’üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı ile 3.Havalimanı aynı hava sahasını kullanacak!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul’a yapılan 3’üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını, İstanbul’da yapımı devam eden 3’üncü havalimanın Atatürk Havalimanı'yla aynı hava sahasını kullanacağını s

Atatürk Havalimanı kapanacak!

TÜRK Hava Yolları Yönetim Kurulu (THY) Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul’a yapılan 3’üncü havalimanının uçuşa açılmasıyla Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını söyledi.

Turkish Cargo'nun yeni terminali İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıldı!

Türkiye’nin en büyük hava kargo terminali Turkish Cargo’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki yeni binası Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından hizmete açıldı.

Atatürk Hava limanı hakkında bilgi Haberi

Atatürk Hava limanı hakkında bilgi

Yeşilköy'de 400 bin lira sarfıyla bir büyük hava limanı yapılacak

Nisandan itibaren İstanbul ile İzmir arasında tayyare seferlerine başlanacak

    İzmir (Akşam) - Devlet Hava Yolları Umum Müdürü B. Hasan Fehmi Süerdem, yanında umum müdürlük İşletme Müdürü B. Şeref Laçin bulunduğu halde Ankara'dan buraya gelmiştir. İzmir Sivil hava İstasyonu inşaat ve tesisatını tetkik edecek, Ankara - İstanbul - İzmir arasında işletilecek yolcu ve posta tayyarelerinin seyrüsefer tarihini kati surette tespit eyleyecektir. 

    Nafıa Vekaleti Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü, ilk ve en mühim iş olarak İstanbul'daki Yeşilköy Tayyare Meydanı'nın beynelmilel bir hava limanı haline getirilmesini kararlaştırmıştır. Yeşilköy'de 400.000 lira sarfıyla vücuda getirilecek asfalt tayyare meydanı inşa edildikten sonra sıra ile Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır tayyare meydanları da...