20 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı kapatılması

Atatürk Havalimanı kapatılması

Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle bir şirkete ödenecek tazminat TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen Yeşilköy Hastanesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdağı, havalimanına hastane yapılmasının, uçuşları engelleyeceğini belirtti...

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane 3. pisti de riske mi attı?

Atatürk Havalimanı'nda, değeri ikişer milyar TL olan iki pistin kırılıp yerine hastane yapılması sonucunda, 3. pistinde riske girdiği, havacılığa uygunluğunu kaybedeceği iddia edildi...

Atatürk Havalimanı tazminatı için ihale yapılmış!

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması sebebiyle ödenecek tazminatı belirlemek için hizmet alımı ihalesi yapıldığı ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması nedeniyle ödenecek tazminat mecliste!

Atatürk Havalimanı'nın sözleşme bitiş tarihinden önce kapatılması nedeniyle işletmeci şirkete ödenecek tazminat bedeli meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yarattığı tablo: Kayıp 8.4 milyar Euro!

Ulaşım uzmanı Prof. Dr. Haluk Gerçek yaptığı açıklamada İstanbul'daki Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının inşaat ve yatırım olarak 8.4 milyar euroluk bir ekonomik kayıp yarattığını dile getirdi.

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusu yeniden ele alınmalı!

İBB Başkanı İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusunu yeniden gündeme getireceklerini söyleyerek "Atatürk Havalimanı'nı, İstanbul'un diğer iki havalimanıyla entegre bir biçimde çalıştırabiliriz" dedi...

Atatürk Havalimanı'nın kar kaybı bakanlık tarafından ödenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılması ile, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı nedeni ile TAV’a “yabancı ortağı bulunduğu” gerekçesi ile kâr kaybının ödeneceğini belirtildi...

Atatürk Havalimanı’nda ofis ve mağazalar kapanmaya başladı!

86 yıldır hizmet veren ve ticari uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı’nda taşınma işlemi başladı. İç ve dış terminallerinde bulunan birçok firma, ofis ve mağazalarını kapattı.

Atatürk Havalimanı kapatılması Haberi

Atatürk Havalimanı kapatılması

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Atatürk Havalimanı'nın kapanması nedeniyle bir şirkete ödenecek tazminata ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Koncuk, ''Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, yaklaşık 4 bin 500 çalışanın işine son verileceğini belirtti. İşten çıkarmalar nedeniyle ödenecek kıdem ve ihbar tazminatlarının tutarının ise yaklaşık 204 milyon lira olduğu ifade edildi.

Atatürk Havalimanı terminal binaları, otopark ve genel havacılık terminalinin işletme hakkı 3 Temmuz 2005’ten başlamak üzere 2 Ocak 2021 yılına kadar TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ’ye aitti.

TAV, Atatürk Havalimanı’mn sözleşme süresi dolmadan kapanması nedeniyle oluşacak zararın tazmini için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi'' diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail...