19 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı ne zaman kuruldu

Atatürk Havalimanı ne zaman kuruldu

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

1961 yılında İstanbul Belediyesi parasız kalınca arsalarını satmaya başlamış!

1961 yılında İstanbul Belediyesi parasız kalınca arsalarını satmaya başlamış. Atatürk Havalimanı'nın yanında bulunan, büyüklüğü belirtilmeyen arsa Ulaştırma Bakanlığı'na 23 milyon liraya satılmış. Belediye para ile borçlarını ödeyecekmiş.

Atatürk Havalimanı inşaatındaki son plan ortaya çıktı! Millet Bahçesi yapılacaktı

Cumhuriyetin ilk yıllarında temeli atılan Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Proje kapsamında havalimanında uçuşlar durduruldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Millet Bahçesi projesinin temeli atıldı ancak yeni imar planında olmayan bir gelişme dikkat çekti.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi için ihale yapıldı! Hangi firma ne kadar teklif verdi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi projesini kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak hastane emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

Atatürk Havalimanı arazisine yapılan pandemi hastenesinin havalimanı çevresindeki ilçelerde emlak piyasasını etkileyeceği öngörülüyor. Peki emlak piyasası nasıl etkilenecek? Emlakçılar konuyla ilgili ne diyor? İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı kapatılacak mı?

Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen Yeşilköy Hastanesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdağı, havalimanına hastane yapılmasının, uçuşları engelleyeceğini belirtti...

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bir bilgi paylaşıldı. 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı için TAV’a ne kadar tazminat ödenecek?

Ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 3 Ocak 2021'e kadar elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding'e devlet 389 milyon Euro (2.6 milyar TL) tazminat ödeyecek.

Atatürk Havalimanı ne olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın ne olacağı sorusuna da açıklık getirdi. İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Atatürk Havalimanı'na ne yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Atatürk Havalimanı arazisi bize teslim edildikten sonra TOKİ aracılığıyla millet bahçesi yapacağız, İstanbul'umuzu kazandıracağız. dedi...

Atatürk Havalimanı'nda taşınma hazırlıkları!

DHMİ, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınması ardından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için terminal çevresinde bulunan bazı bölümleri tel örgülerle çevirdi.

Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak? İşte o tarih!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışının ardından, Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara ne zaman kapatılacağı merak konusu oldu. Peki Atatürk Havalimanı ne zaman kapanacak?

Atatürk Havalimanı ne zaman kuruldu Haberi

Atatürk Havalimanı ne zaman kuruldu

İstanbul'da ilk hava meydanı, askeri amaçla 1912 yılında, Yeşilköy'de açılmış. Atatürk Havalimanı'nın açılması 1938 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından gündeme getirilmiş. Bakanlık, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine karar vermiş.

1944 yılında Chicago'da imzalanan Uluslararası Sivil Havacılık Anlaşmasından sonra, Yeşilköy'de uluslararası bir havalimanı yapılmasına karar verilmiş ve 1949 yılında Yeşilköy Havalimanı'nın inşaatına başlanmış. Havalimanının inşaatı da 1953'te tamamlanmış. 

Şimdiki Atatürk Havalimanı, 1 Ağustos 1953 tarihinde Yeşilköy Havalimanı adıyla hizmete açılmış.

Yeşilköy Havalimanı, o günün teknolojisiyle uluslararası standartlarda 05/23 pistine, taksiyollarına, 10 bin metrekarelik modern yolcu terminaline, bakım hangarlarına, radyo alıcı-verici cihazlarına ve yedek enerji santraline sahipti.

1958 yılında Yeşilköy Havalimanı'na 7 bin 445 uçak gelmiş ve İstanbul'a 67 bin 578 yolcu taşınmış. Hava ulaşımının huzlı bir şekilde gelişmesi ile...