20 / 04 / 2024

avcılar binalar

avcılar binalar

Kentsel dönüşümle yepyeni bir görünüm kazanmaya hazırlanan İstanbul'un deprem açısından en az güvenilen bölgesi Avcılar'da yeni projeler site bakışıyla hazırlandı. İlçede 5 katlı binalar 15 ile 18 katlı apartmanlara dönüştürülecek...

Avcılar'da riskli bina kalmayacak!

Avcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, kent genelinde riskli binaların saptanması adına yoğun mesai harcandığını dile getirdi. 

Avcılar'da hasarlı binalar yıkılıyor!

Avcılar'da 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hasar gören yapılar yıkılıyor. Tahliye kararı alınan binaların doğalgaz, elektrik ve suları kesildi.

Avcılar'dan sonra Esenler'de de yıkılacak binalara kapılı bariyer önlemi!

Kentsel dönüşüm kapsamında Avcılar'da yıkım sürecine giren ve tahliye edilen binalar için genellikle alınan kapılı bariyerli bir önlemin benzeri de Esenler'de yapıldı.

Turan Hançerli: Avcılar'ın yapı stoku yenilenmeli!

Avcılar'ın yapı stokunun eski olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turan Hançerli, olası bir depreme hazırlıklı olmak için binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Avcılar’da hasarlı evlerde yaşayanların isyanı: Ölüme terk ediyorlar!

1999 yılındaki Marmara depreminde İstanbul'da en fazla hasar alan ilçe olan Avcılar'da vatandaşlar korkuyla yaşıyor. İlçede çok sayıda binanın hasarlı olmasına rağmen bölge sakinleri binalarını yenileyememekten şikayetçi.

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının depreme dayanıklı hale gelebilmesi ve imar sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Avcılar'da binalar yenilenemezse, ilerde telafisi mümkün olmayan can kayıpları yaşanacak! 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Şubat ayı meclis toplantısında Avcılardaki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için imar planı değişikliği talep etmişti, ancak konu gündeme gelmedi...

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Deprem sonrası Avcılar'da yan yatan bina mühürlendi!

İstanbul’da gerçekleşen depremden sonra hasarlı binalar için denetimler sıkılaştı. Avcılar E-5 karayolu yakınında uzun süredir yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8’lik deprem sonrası boşaltılarak mühürlendi...

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Murat Arslan: Avcılar'daki riskli binaları yenileyeceğiz!

CHP Avcılar Belediyesi başkan aday adayı olan Murat Arslan, yaşanabilir Avcılar için hedeflerini ve planlarını anlattı.

TOKİ Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde proje yapacak!

TOKİ Avcılar'a bağlı Yeşilkent Mahallesi'ndeki mülkiyetine sahip olduğu arsa için yeni imar planı hazırladı. Planın onaylanması halinde arsada konut ve eğitim binaları ile park yapılabilecek...

Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!

Avcılar'da yenilenecek binalar için 2008 yılında getirilen 4 kat sınırının kaldırılması ardından halka ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı.

avcılar binalar Haberi

avcılar binalar
1999'daki büyük depremde İstanbul'un en çok etkilendiği ilçesi olan ve o tarihten bu yana adı 'güvenliksiz yerleşim'le anılan Avcılar'daki binalara yönelik büyük kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Avcılar Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan projesine göre ilçenin mahalleleri yıkılarak, 5 katlı binalar 15 ile 18 katlı apartmanlara dönüştürülecek.

Açılan alanda yeşil bölgeler yaratılacak. Mahallelerin en fazla 50'şer dönüm olacak her bir adası kapalı giriş-çıkışlarıyla özel bir siteyi andıracak. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Çevre Bakanlığı'na sundukları projenin olur aldığını belirterek, "Bizden istedikleri 1 ile 5 binlik planlan kendilerine gelecek ay sunacağız. Dönüşüm depremden en çok zarar gören Denizköşkler Mahallesi ile başlayacak. 25 adaya böleceğimiz mahallede inşaat için Türkiye'nin önde gelen 25 firmasıyla görüşmelere başladık. 2 yılda bitireceğimiz mahalle için 5...