27 / 04 / 2024

AVM 2016 kira fiyatı

AVM 2016 kira fiyatı

Maliyet artarken terör ve yabancı turistteki gerilemeyle satışlar düşünce krize giren perakendeciler, AVM’lerden kira indirimi istedi.

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

AVM'lerde dövizle kira krizi!

Silk-Cashmere'in Kurucusu Ayşen Zamanpur, AVM'lerdeki kira tartışmasının iki tarafa da faydalı olmayacağına dikkat çekti. 

AVM'lerin kira gelirindeki yükseliş GYO yatırımcılarının beklentilerini artırdı!

Kira gelirleri hızla artıyor. Bu durum AVM’lerin gelirlerini de etkiliyor. AVM’lerin kira gelirindeki hızlı yükseliş GYO yatırımcısının beklentisinin de artmasına neden oluyor.

Kanyon AVM'nin kira değeri belli oldu!

İş GYO tarafından Kanyon AVM'nin kira değerleme raporu yayınlandı. Peki Kanyon AVM'nin kira değeri ne kadar?

İş GYO Ege Perla AVM'nin kira değeri ne kadar?

İş GYO Ege Perla AVM'nin yıllık KDV hariç kira değeri 10 milyon 532 bin 400 TL ve 23 adet bağımsız bölümün yıllık KDV hariç kira değeri 1 milyon 347 bin 240 TL olarak belirlendi. 

İş GYO Mallmarine AVM'nin kira değeri ne kadar?

İş GYO Mallmarine AVM'nin kira değerleme raporu yayınlandı. Mallmarine AVM'nin aylık kira değeri 98 bin 975 TL, yıllık kira değeri ise 1 milyon 187 bin 700 TL olarak belirlendi. 

AVM'lerde kira sorunu başladı!

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe son zamanlarda artan kira fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

AVM'lerin kira gelirlerinde son durum ne?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'lerde kira indiriminde hangi taraf ne istiyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, sektörleri olduğu gibi AVM'leri de etkiledi. Salgın sürecinde 2 ay kapalı kalan AVM'ler sorunlarına çözüm istiyor. 

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

AVM 2016 kira fiyatı Haberi

AVM 2016 kira fiyatı

AVM’leri temsil eden AYD talebe yeşil ışık yakmayınca özellikle 300 metrekareden küçük dükkânı olan markalar adeta isyan bayrağı açtı: Mağazaları kapatırız”


Artan maliyet ve daralan talep perakendede kriz ortamı yarattı. Son 2 yılda dolar kurunun yüzde 40’ı, Euro’nun yüzde 20’yi aşan oranda yükselmesi mağaza kiraları, ithalat ve üretim maliyetini yukarı çekmişken, yaklaşık 1 yıldır süren terör olaylarıve tasarruf eğilimi iç talebi, turist sayısındaki çarpıcı düşüş de yabancıya satışı yavaşlattı. İthalat vergileri ve yılbaşında gerçekleşen yüzde 30’luk asgari ücret zammını da gider tablosuna ekleyen perakendeciler cadde mağazalarının sahiplerinden yıl sonuna kadar kira indirimi istedi. Çoğu noktada yüzde 20 civarı iyileştirmeyle çağrısına karşılık bulan markalar, alışveriş merkezlerinin (AVM) kur sabitlemeye yanaşmamasıyla adeta isyan çıkardı. Sabit metrekare kirası ve ortak alan giderlerinin büyük...