26 / 04 / 2024

avm de iş imkanı

avm de iş imkanı

Alışveriş merkezleri (AVM) pek çoğumuzun sosyal hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye'de bugün 101'i İstanbul'da olmak üzere toplam 343 AVM bulunuyor.

Tarım Kredi ve PTT AVM’de ayçiçek yağı fiyatlarında inanılmaz indirim! Haberi alan 3’er 5’er alıyor!

Yükselen enflasyon ile birlikte zincir marketler de fiyatları fahiş biçimde yükseltmeye devam ederken Tarım Kredi ve PTT AVM, ayçiçek yağında inanılmaz bir indirim yaparak piyasaya hızlı bir giriş yaptı. İşte detaylar...

Evidea, Adana’daki ilk mağazasını 01 Burda AVM’de açıyor. İşte 30 Eylül Evidea fiyat listesi ve açılışa özel fiyatlar

Ev ve yaşam ürünleri sektöründe geniş ürün yelpazesi sunan Evidea, Adana’daki ilk mağazasını eğlencenin, buluşmanın adresi 01 Burda AVM’de açıyor.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Hummel M1Konya AVM’de mağaza açtı!

Hummel, geniş marka karması ile Konya ve çevresi için kıymetli yaşam merkezi olan M1Konya AVM'de mağaza açtı.

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Bob’s Cafe, Meydan İstanbul AVM’de şube açacak!

Happy Moon’s Grup, Happy Moon’s İKON’un ardından şimdi de Bob’s Cafe’yi Meydan İstanbul AVM’de konuklarının beğenisine sunmak için hazırlandı.

US Polo, Next Level AVM’de mağaza açtı!

JLL Türkiye'nin yönettiği, Ankara’nın gözde alışveriş merkezi Next Level AVM’de şimdi de US Polo mağazası kapılarını hizmete açtı.

Tavuk Dünyası Uşak Karun AVM’de şube açtı!

Özgün konsepti ile yeme-içme sektöründe fark yaratan Tavuk Dünyası, Uşak Karun AVM’de şehrin ilk şubesini açtı. 

Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor!

Türkiye'nin ilk hipermarketine kapılarını açarak perakende sektöründe çığır açan Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor. Açıldığı ilk yıllarda kapısında sıra beklenen alışveriş merkezinde şu sıralar hummalı bir çalışma sürüyor.

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

avm de iş imkanı Haberi

avm de iş imkanı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Anadolu'da hâlâ AVM'si olmayan 24 il bulunduğunu belirterek, "Yapımı devam edenlerle birlikte yıl sonunda 356 AVM'ye ulaşacağız" dedi. 


Yüzde 78'i yabancı 

Türkiye'deki 343 AVM'nin yüzde 78'inin yabancı yatırımcılarca yapıldığını belirten Hulusi Belgü, "2014 sonu itibarıyla yabancıların yaptığı AVM yatırımı toplamı 14 milyar doları aştı. Bu rakam, Türkiye'deki 50 milyar dolarlık yatırımın üçte birinin yabancı yatırımcı tarafından yapıldığını gösteriyor. İstikrarlı büyümesi olan, yatırım yapılacak bir ülkeyiz. Yabancı yatırımcının Türkiye'ye inancı var" dedi. 


Gün ışığı çok önemli 

Yatırımcıların AVM açarken çevredeki ihtiyacı çok iyi gözlemlemesi gerektiğini belirten Hulusi Belgü şöyle konuştu: "Yani rekabetin çok olmadığı, insanların kolaylıkla ulaşabileceği, bilhassa yerleşim merkezlerine yakın yerlerde olması avantajlı. Önceleri 6-8 katlı, yüksek AVM'ler yapılırdı, şimdi ise iki, üç kattan...