25 / 04 / 2024

avmde ibadethane olur mu

avmde ibadethane olur mu

ALIŞVERİŞ merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi Komisyonu’nda 18 saat süren görüşmelerin ardından dün kabul edildi. AVM’lerde ibadethane olacak mı? İşte cevabı...

Kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kira kontratı; ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor. Peki, kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu?

Kooperatif ile ilgili yasal esaslar, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kooperatif üyeliği konut satın alma ile devir olur mu? Konut satılınca eski üyenin üyeliği devam eder mi?

Ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belge kira kontratı olarak tanımlanıyor. Peki, ev sahibi sözleşme yapmazsa ne olur?

Ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Tapu belgesi, taşınmaz mal mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Tapu belgesi, tapu müdürlüklerinde düzenleniyor. Tapu, alıcı kimse onun üzerine tescil ediliyor. Peki, ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Ev tapusu kaybolursa ne olur?

Evin tapusunu kaybettiğinizi ancak yeniden çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Peki, ev tapusu kaybolursa ne olur? Kaybolan ev tapusu bir daha nasıl çıkarılır?

Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Bankaların sunduğu konut kredisi paketleri ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Pek konut kredisi nasıl çekilir? Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev satılınca kira kontratı ne olur?

Kiracı olarak kullanmakta olduğunuz gayrimenkul ev sahibi tarafından satılması durumunda bazı haklarınız söz konusu oluyor. Bu durumda kiracının hakları neler? Peki, ev satılınca kira kontratı ne olur?

Emlak vergisi bildirimi verilmezse ne olur?

Taşınmaz mal satın alan kimse tarafından edinimin gerçekleştiği yılın sonuna kadar belediyeye emlak vergisi bildirimi yapması gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi verilmezse ne olur? İşte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi geç verilirse ne olur?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi için satım alımın gerçekleştiği zaman beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi geç verilirse ne olur?

Miras bölünmesi nasıl olur?

Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde (elbirliği şeklinde) malik olmalarına miras ortaklığı deniyor. . Vefat eden kimsenin yakınlarına bıraktığı malın çok kişiye kalması halinde miras paylaşımı yapabiliyor. Peki, Miras bölünmesi nasıl olur?

İşyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur?

İşyerini kiraya veren mal sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davası nasıl alınır? Ortaklığın giderilmesi nasıl olur? Ortaklık nasıl giderilir?

avmde ibadethane olur mu Haberi

avmde ibadethane olur mu

ALIŞVERİŞ merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi Komisyonu’nda 18 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi. Tasarının Genel Kurul’da bulunan Bütçe Kanunu’nun ardından Genel Kurul’da görüşülmesi ve yılbaşından önce yasalaşması hedefleniyor. 


Tasarının görüşmelerine, alışveriş merkezlerinde alkollü satış muafiyeti tanınması tartışmaları ile TESK Başkanı Palandöken’in, “Bu yasayı bir an evvel bu gece bağlayalım” sözleri damgasını vurdu. CHP’li Mehmet Ali Susam, ibadethanelere, okullara 100 metre mesafede olan küçük işletmelere alkol satışı yasağı uygulandığını, ancak tasarıda alışveriş merkezleri için bu zorunluluğun uygulanmayacağını ifade etti. Susam, sıra büyük işletmelere gelince, iktidarın bu konularda da muafiyet sağladığını savundu. 

Tasarıdan çıkarıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli alışveriş merkezlerine ibadet yeri açma zorunluluğu getirdiklerini, bu muafiyeti uygulamamaları halinde bütün alışveriş merkezlerinin kapatılması gerekeceğini söyledi. Canikli ayrıca, “ibadethane” ile...