19 / 04 / 2024

avukat Mustafa Kuran

avukat Mustafa Kuran

Asrın Konakları projesini hayata geçiren Kuran Şirketler Topluluğu'nun kurucusu Avukat Mustafa Kuran kimdir? Mustafa Kuran, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Mustafa Şengül kimdir? Mustafa Şengül avukat mı?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Komitesi Başkanı Mustafa Şengül kimdir? Mustafa Şengül ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Ev alırken dolandırılmamak için bunlara dikkat edin!

Türkiye’de ev alma hayali, 'hayali evlere' para kaptırmaya neden olabiliyor. Kredi çekerek borca giren ve mağdur olan binlerce kişi bulunuyor. Peki ev alırken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? Avukat Mustafa Güneş yanıtladı...

Kuran Yapı'dan konkordato açıklaması: Satışlar devam ediyor!

Kuran Yapı Vekili Avukat Özgül Durmaz Kuran Yapı'nın konkordato sürecine ilişkin açıklama yaptı. İşte Kuran Yapı'dan konkordato açıklaması...

Mustafa Kuran kimdir?

Asrın Konakları projesini hayata geçiren Kuran Şirketler Topluluğu'nun kurucusu Avukat Mustafa Kuran kimdir? Mustafa Kuran, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Büyük site projelerinde yönetim problemi!

Mgc Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda arsa payını, site projelerindeki yönetim problemleri ve Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Balçova arsa mağdurları suç duyurusunda bulunacak!

İzmir kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Ön ödemeli ev satışında tazminat yükü arttı!

MGC Legal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 45’inci maddesinde yapılan değişikliklerin KHK’nın yürürlük tarihinden evvel imzalanmış gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerine etkisi konusundaki olasılıkları değerlendirdi.

Mustafa Kemal Turan: İmar planları piyango statüsünde olmamalı!

Avukat Mustafa Kemal Turan “İzmir'de yüzde 1'lik bir dilim kentin yolunu, yeşil alanını, parkını daraltarak, yoğunluğu artırarak ulaşımı felç ederek rant elde ediyor. Bütün söylediklerim mahkeme kararlarına ve bilirkişi raporlarına dayalıdır” dedi.

Buca'daki Giraud ailesine ait arazi için verilen imar planı yargıdan döndü!

Buca’da Giraud ailesine ait arazi için Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği konut alanı imarı yine yargıdan döndü. Davayı açan Avukat Mustafa Kemal Turan, “Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararlarını görmemezlikten geliyor” dedi

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

Boğaçayı Projesi Antalya’nın çehresini değiştirecek!

TÜMSİAD’ın düzenlediği kahvaltıda işadamlarına hitabeden AK Parti Milletvekili Adayı Avukat Mustafa Köse, Hükümetin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla Antalya’nın çehresinin değişeceğini söyledi.

avukat Mustafa Kuran Haberi

avukat Mustafa Kuran

Mustafa Kuran, 1938 yılında Şanlıurfa-Viranşehir’de doğdu. Kuran, İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş ve 46 yıldır avukatlık mesleğini yürütüyor. Çeşitli dernek, vakıf ve partilere başkanlık etmiş, çok sayıda makale yazmış ve konferanslar verdi. Televizyon programları da yapan Av. Kuran’ın 4 kitabı bulunuyor. 2001’de basılan “Bir Avukatın Gül Bahçesi” isimli kitabı, genç hukukçu ve politikacıların el kitabı niteliğinde oldu.

2004’te “Beklenen Başkan” isimli kitabı yayınlanmış ve kitap genç hukukçulara ve avukatlara ithaf edilmiştir. 2010’da ise başarının-pozitif enerjinin insanların nasıl mutluluğuna sebep olduğuna dair “Bir Avukatın Sevgi Dünyası” isimli kitabını yazmıştır. Son kitabı ise 2014 yılında “75 Yaşımın Şükrü”dür. Almanca Arapça bilen, evli ve 3 çocuk sahibi olan Kuran, halen Tüm Hukukçular Birliği Başkanlığı görevini yürütmektedir.  

Mustafa Kuran, Kuran Şirketler Topluluğu'nu 1969 yılında...